Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Landevejscyklist fra Sønderborg har opdaget fejl i Tour de France-ruten

Den 3. juli kommer tour-feltet med høj fart tordnende ind i byen fra nedkørslen ad Reberbanen. Men hvor skal de dreje? Kigger man de officielle hjemmesider igennem, ender man godt forvirret og på en vej, som ikke længere findes. Arrangørerne ved godt, at der er sket nogle fejl.

Aabenraa:  Forvirringen er total: til venstre, højre eller ligeud? Det spørgsmål stiller man automatisk sig selv, hvis man som tilskuer vil læse op på Tour de France-ruten gennem Aabenraa by.

Man møder nemlig først en vej, som ikke længere findes, derefter en besked om at dreje til venstre på en lang lige vej, og så er der også lige den nedlagte vej, der har sneget sin ind i et kort. Der er nemlig sket nogle fejl i forbindelse med dokumentationen af 3. etape i Tour de France 2022.

Både den ansvarlige fra Aabenraa Kommune, Thomas Overgaard, og planlægger af den sønderjyske del af ruten, Jesper Schack, ønskede hurtigt at tjekke op på ruten, inden de udtalte sig, da JydskeVestkysten henvendte sig med undren over de forskellige ruter.

Annonce

Cyklist var vaks

Men der har været fejl undervejs, erkender de, og Jesper Schack er glad for at blive gjort opmærksom på dem:

- Det er nogle gamle ting. Der er sket en fejl i offentliggørelsen af ruten. I Sønderborg stod der også noget forkert, siger han.

På hovedkontoret i København er de netop blevet gjort opmærksomme på fejlen, men det er ikke kommunen, der har kontaktet dem.

- Det er faktisk en lokal landevejscyklist fra Sønderborg, som ville prøvekøre ruten og opdagede, at den ikke stemte, og så ringede han til os, fortæller Jan Samuelsen, som er ansvarlig for rute, logistik, sikkerhed og frivillige hos sekretariatet, der står for Grand Depart i Danmark.

Før gik Reberbanen videre ud mod H.P. Hanssens Gade, men i dag er vejen omlagt, så der i stedet er en cykelsti. Foto: Katrine Jørgensen

Det har resulteret i, at GPS-filerne efter avisens henvendelse er blevet opdateret, og nu viser den rigtige rute. Der er dog stadig fejl i rutebeskrivelserne på hjemmesiderne. Kun hvis man downloader Aabenraa Kommunens guidebog, har de nedskrevet den rigtige rute. Her står der så korrekt: Jørgensgård Skovvej, Jørgensgård, Reberbanen, Gasværksvej, H.P. Hanssens Gade, Skibbroen, Kystvej, Flensborgvej, og så er man ude af byen.

Annonce

Asgreen har allerede været forbi

GPS-filerne på de officielle websider er mest til turisterne og lokale, som vil prøvekure ruten, og ifølge Jesper Schack, ville de professionelle ikke bruge den fil.

- Kasper Asgreen er for eksempel lokalkendt, og jeg har set nogle gange på Strava (socialt netværk for cykler, løbere og svømmere, vandrere, red.), at han har været i Aabenraa for at træne nogle gange. Han henter ikke den fil, han kigger på kortet.

Både Jesper Schack og Jan Samuelsen fortæller, at inde i de helt professionelle systemer er ruten optegnet rigtigt. Hvert sving tæller og skal nøje analyseres, og også derfor er svinget ved H.P. Hanssens Gade interessant:

- De kommer oppe fra et af Danmarks eneste hårnålesving på Jørgensgård og har fart på. Det er et ret interessant sving. Et af de sving, hvor vi sætter beskyttelse op, fordi de har meget fart på, siger Jan Samuelsen.

Annonce

Kan vi så regne med ruten nu?

Den endelige rute kan dog stadig nå at blive ændret, for inden etapen den 3. juli får Aabenraa fint besøg fra Frankrig, når arrangørerne af Tour de France, ASO, kommer forbi for at inspicere ruten for allersidste gang. Her kan der ifølge planlæggerne ske ændringer.

Jesper Schack nævner, at de måske omlægger ruten til at køre til venstre ad Gasværksvej ned til krydset, hvor H.P. Hanssens Gade møder Skibbroen. Det har nemlig været overvejet før.

Jan Samuelsen kan ikke se for sig, at der kunne ske yderligere ændringer, men småjusteringer som en enkelt omkørsel kan godt ske.

- Hvis de siger, nu kører vi via Tønder i stedet for, så bliver vi grønne i hovedet, siger han.

Her er fejlene

Følger du Google Maps satellitbilleder ligger der en byggeplads i stedet for en vej. På illustrationen ligger Rema 1000 midt ude på vejen. Op mod Cimbria-parken er Gasværksvej nemlig blevet forlænget, og Reberbanen forkortet. Det er dog ikke kommet med i GPS-filerne for 3. etape af Tour de France 2022, hvor rytterne øjensynligt skal ind på en snæver cykelsti. Andre GPS-filer sender rytterne ad Kilen og ud på H.P. Hanssens Gade.

Derudover er der også sket en anden fejl. Som lokalkendt ser det helt forkert ud, når man læser den officielle beskrivelse af ruten: Aabenraa Byskilt. Til venstre af Skibbroen. Til venstre af Flensborgvej. Man kan ikke tegne det, man kan ikke forestille sig det, og man kan slet ikke cykle det.

Skibbroen og Flensborgvej er nemlig én lang lige vej, og faktisk et ganske udmærket sted at stille sig som tilskuer, den dag touren cykler forbi, ifølge planlægger af den sønderjyske del af ruten, Jesper Schack.

Det er faktisk en lokal landevejscyklist fra Sønderborg, som ville prøvekøre ruten og opdagede, at den ikke stemte, og så ringede han til os.

Jan Samuelsen
Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Stort byggefirma hjælper ukrainske flygtninge i Sønderborg

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Oldtimerløbet i Gråsten er tilbage efter coronapause

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Teglværksspillet på Cathrinesminde er klar igen

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Skriv en sang og vind 12.000 kroner

Ugeavisen Sønderborg

Øvre Perlegade-butikker har fået besøgskat

Ugeavisen Sønderborg

Mangler du penge til en bygningsforbedring? Så er der muligheder i en ny landpulje

Ugeavisen Sønderborg

Knæk Cancer Golf søndag - tilmelding stadig åben

Ugeavisen Sønderborg

Alt for meget genanvendeligt affald går til spilde: Genbrugspladser indfører skrappere sortering

Ugeavisen Sønderborg

Debat: Lad os skabe udvikling på Nordals sammen dem, der bor der

Ugeavisen Sønderborg

Gratis shuttlebus for turister i Sønderborg er parkeret

Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Ugeavisen Sønderborg

Det Danske Spejderkorps nedlægger tre spejdergrupper på Nordals

Ugeavisen Sønderborg

Trængsel på kajen lørdag: Grønne biler og musikalske unge

Ugeavisen Sønderborg

Duo klar med musikquiz og show - de spiller gratis for dig

Ugeavisen Sønderborg

Se billederne: Humøret var højt da 170 damer gav den gas i Nordborg

Annonce