Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Lappeløsninger på Strandpromenaden

Strandpromenaden har to gange givet efter for naturens kræfter. Foto: Timo Battefeld
Annonce

Læserbrev: Det er fuldt forståeligt, når kommunen udtaler, at det er svært at finde løsninger, underforstået lette løsninger. Vi har nu beviset på, at lette lappeløsninger ikke kan bruges.

Det er der en god grund til. Det meste af strandpromenaden er at betegne som en konstruktion bedst egnet til indendørs brug eller pænt vejr udendørs. Det bedste ved konstruktionen er den nederste del, fra dengang den første rigtige promenade blev bygget for over 100 år siden.

Den nyopførte del, og i særdeleshed selve belægningen med små klinker på sand kan kun betegnes som en amatøragtig konstruktion, og dog, selv en god amatør kunne gøre det bedre.

Efter min mening er der kun en løsning. Der skal være en fast belægning som er funderet. Hældningen skal være med afløb direkte til havet gennem passende huller i granitblokkene. Det nuværende afløb er kun pænt at se på, som afløb har det ingen værdi.

Endvidere er jeg noget betænkelig ved promenadens nye støttekonstruktion mod vandet. Mig bekendt er betondelen ikke armeret med stål på traditionel vis som i den gamle konstruktion. Der er brugt små stykker jern på størrelse med det yderste led på lillefingeren. Angiveligt fordi man så kunne pumpe betonen gennem slanger ned i forskallingen. Men denne sparebeton holder jo ikke, hvis den nederste originale stensætning skulle rykke sig en smule.

Jeg kan forstå, at Covi har påtaget sig et delvist ansvar. Hvorfor er det kun delvist? Hvem har besluttet, og hvem har ansvaret for, at strandpromenaden er konstrueret som den er? Har Covi arbejdet efter nogle klare rammer udarbejdet af kommunen? Lad os nu få belyst, hvorfor vi står med et produkt, som ikke er godt nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce