Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Lederen af Sønderjysk Pige- og Drengekor: Jeg var ved at gå i stykker

Chefdirigent og korleder Mette Rasmussen kan smile igen. Foto: Jens Eilertsen
I store dele af coronakrisen frygtede Mette Rasmussen for korenes fremtid, men nu lysner det.
Annonce

Sønderborg: Chefdirigent og kunstnerisk leder af Sønderjysk Pige- og Drengekor Mette Rasmussen har vanskeligt ved at holde tårerne tilbage, da hun skal fortælle ugeavisen, hvordan hun har oplevet de seneste tre måneder.

- Forfærdeligt. Virkelig forfærdeligt. Det er slemt for mig ikke at komme ud med korene og mødes med sangerne, men jeg har da også været bange for, at kormedlemmerne skulle falde fra og at det hele ville falde fra hinanden, siger Mette Rasmussen, der har stået i spidsen for pigekoret i 23 år.

Chefdirigenten lægger ikke skjul på, at hun har være meget bange for korenes fremtid. Især da man i krisens begyndelse talte om, at det kunne komme på tale at aflyse julekoncerter.

- Der tænkte jeg godt nok, at det holder jeg ikke til. Det så jo ud som om, vi aldrig skulle synge sammen igen - der var jeg ved at gå i stykker, siger Mette Rasmussen.

Det var også slemt for korlederen, at der ikke kunne holdes lyskoncert i Sct. Marie Kirke på befrielsesdagen. Det er nemlig en tradition, at der synges 4. maj - sådan har det været i 23 år.

- Det var helt forkert, at vi ikke kunne synge i kirken som altid. Men vi fik dispensation af kommunen og kunne derfor komme ind på kasernen med ni sangere. Her lavede vi en video, som releases om kort tid. Vi tænkte så bare på de 65 piger, som ikke var med, siger Mette Rasmussen, der håber på, at lyskoncerten kan holdes i kirken ved en senere lejlighed.

Der tænkte jeg godt nok, at det holder jeg ikke til. Det så jo ud som om, vi aldrig skulle synge sammen igen - der var jeg ved at gå i stykker.

Chefdirigent Mette Rasmussen

Annonce

Rammes økonomisk

Det Sønderjyske Sangcenter er en selvejende institution med en bestyrelse, der driver Sønderjysk Pige- og Drengekor. Det er kun Mette Rasmussen, som er fuldtidsansat, men der er i alt 13 medarbejdere, som arbejder fra fem timer ugentligt til halvtid. De har alle - bortset fra Mette Rasmussen - været sendt hjem med lønkompensation.

Alligevel har krisen ramt koret hårdt på økonomien. Mette Rasmussen fortæller, at der var planlagt 25 til 26 koncerter i forbindelse med fejringen af genforeningen. Alt er udskudt til næste år og koret går glip af en indtægt på omkring 130.000 kroner.

- De penge kommer vi til at mangle, for selv om festlighederne er udsat til næste år, betyder det jo, at vi til den tid må sige nej til noget andet. Jeg håber, at der er sponsorer, som vil hjælpe os, og vi vil også søge fonde. Crowdfunding er også en mulighed, siger Mette Rasmussen, der næsten med sikkerhed kan sige, at der ikke røres ved kontingentet. Hun synes ikke, at det er fair, at sangerne skal betale mere - især ikke, da aktiviteterne har ligget stille de seneste måneder.

- Det er mit indtryk i dag, at alle har en kæmpe vilje til at få det her til at fungere igen, og vi skal nok klare det. Jeg synes virkelig, at det hele lysner. Vi venter lige nu på retningslinjerne for, hvad vi må, men jeg kan forestille mig, at det bliver som i kirkerne - altså at vi må synge sammen med to meters mellemrum. Så kan vi samles 10 ad gangen, siger Mette Rasmussen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce