Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ledigheden er på samme niveau som før corona: Mange har fundet tilbage til jobmarkedet

Ledigheden har kun været svagt stigende under corona. Mange er kommet i job igen, og antallet af ledige er på samme niveau som før coronakrisen. Arkivfoto: Timo Battefeld
I Sønderborg Kommune er det lykkes for rigtig mange at finde et job, efter at være blevet ledig under coronakrisen. Tallene viser, at Sønderborg har klaret sig godt.

Sønderborg: Ledighedstallene går i den rigtige retning i Sønderborg. Det viser en opgørelse over ledigheden fra midten af marts. 1601 er lige nu meldt ledige hos jobcentret, mens 1608 var meldt ledige i marts 2020, før corona.

Det er næsten status quo, og det glæder Jan Prokopek Jensen (S), formand for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget.

- Det er gået helt fantastisk på trods af corona. Det viser, at selvom der er krise, er der jobåbninger, siger han.

Sønderborg kommune har gennem hele coronakrisen holdt et stabilt ledighedsniveau. Da ledigheden var på sit højeste i maj 2020 lød tallet på 1940 ledige.


Mange af dem, havde aldrig været afskediget før. Derfor var det godt at få dem sat sammen, for de understøtter hinanden.

Jan Prokopek Jensen, formand for Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget


Nedlukning har på den måde ikke ramt Sønderborg kommune ligeså hårdt som andre steder, og det skyldes ifølge Jan Prokopek Jensen, at sammensætningen af virksomheder i Sønderborg-området er særlig gunstig.

- Der er mange produktionsvirksomheder her i området, og de bliver hårdt ramt af konjunkturer og kriser, og må fyre. Men de er også nogle af de første til at ansætte igen, når der er gang i markedet, siger Jan Prokopek Jensen.

Annonce

Stort arbejde hos udvalget

Da corona-krisen ramte sidste år gik et stort arbejde i gang for arbejdsmarkeds- og integrationsudvalget. Her skulle de finde ud af, hvad de kunne byde ind med. En ideudvikling gik i gang, og kort efter ansøgte man om at få tilført syv millioner kroner. De syv millioner har siden coronakrisens begyndelse betydet, at der har været konkrete indsatser på arbejdsmarkedet i Sønderborg.

- Vi lancerede Sønderborg i arbejde, hvor flere jobkonsulenter blev ansat til målrettet at få folk i job. Vi har været ude og snakke med virksomhederne og høre om deres udfordringer, og så har vi holdt en god kontakt med de ledige, siger Jan Prokopek Jensen.

Annonce

Ledige bliver sat sammen

En job- og uddannelsespulje er også et af de tiltag, som er kommet til under coronakrisen. Her opsøges de ledige med henblik på, at de skal være medlem af klubber, hvor de kan møde ligestillede.

- Mange af dem havde aldrig været afskediget før. Derfor var det godt at få dem sat sammen, for de understøtter hinanden. Og det har virket. Mange er kommet i arbejde eller arbejde, så det har haft rigtig stor succes, siger Jan Prokopek Jensen.

Arbejdet med at få ledige i arbejde kører stadig ufortrødent videre. I 2020 hjalp Sønderborg Kommune 1.200 ud i arbejde, og Jan Prokopek Jensen forudser, at det tal vil stige i 2021.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce