Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Lokalplan på plads: Rema 1000 må nu bygge i Ulsnæs-Centret

Ulsnæs-Centret nær Gråsten kan nu udvides med en Rema 1000, der visuelt skal indpasses på stedet. Samtidig begynder man arbejdet med bystrategien for Gråsten. Arkivfoto: Claus Thorsted
For et halvt års tid siden gik bølgerne højt i Ulsnæs-Centret. Venstre og DF satte sig op mod flertalsgruppen i byrådet og var bekymret for, hvad en udvidelse med en Rema 1000 ville betyde for trafikken på stedet og selve Gråsten bymidte. Men nu er alle enige.

Gråsten: Der var ikke udpræget enighed, da der for omkring et halvt års tid siden skulle forberedes en lokalplan til høring efter ønske fra Rema 1000 om at placere sig i nybyggeri ved møbelforretningen Hebru i Ulsnæs-Centret.

Både Venstre og Dansk Folkeparti var bekymrede for trafikken i området og det faktum, at det i højere grad er Gråsten bymidte, som skal tilgodeses. Og her beskyldte man Socialdemokratiet og Fælleslisten for at sylte bystrategien for Gråsten. Men efter en behandling af høringssvar og lokalplan på det seneste møde i teknik- og miljøudvalget, er parterne blevet enige om en løsning, hvor bystrategien for for Gråsten, Egernsund og Rinkenæs sættes i gang nu.

- Vi har godkendt forslaget og samtidig sagt, der skal holdes øje med trafikafviklingen. Hvis der kommer problemer med trafikken, kan der etableres en højre svingbane, som bygherre (Rema 1000 red.) medfinansierer. Det var et enigt udvalg, som ikke vil lægge sådan en kæmpe butik midt i byen. Det bliver godt for Gråsten, det handler om at holde borgere i Gråsten, så de kan støtte det lokale, siger udvalgsformand Aase Nyegaard (Fælleslisten).

Annonce

Bymidte og aflastning

På grund af planregler i Ulsnæs-Centret er det i dag ikke muligt at placere endnu en dagligvarebutik i området, da der ikke kan udlægges mere areal til detailhandel.


Vi er godt tilfredse med, at vi er blevet imødekommet med hensyn til harmoni med de øvrige bygninger i området, og at der vedrørende trafikafvikling er lavet en aftale med Rema omkring finansiering af en svingbane, hvis det bliver nødvendigt.

Tage Petersen(V), medlem af teknik- og miljøudvalget


På grund af Gråstens størrelse er den eneste mulighed at gøre Ulsnæs-Centret til et aflastningsområde. Den historiske bymidte beholder derfor sin status som bymidte.

- I den bedste af alle verdener, skulle vi jo have lavet bystrategien for Gråsten først, men vi må også erkende, at en butik af den her størrelse ikke kan ligge i midtbyen. Vi er godt tilfredse med, at vi er blevet imødekommet med hensyn til harmoni med de øvrige bygninger i området, og at der vedrørende trafikafvikling er lavet en aftale med Rema omkring finansiering af en svingbane, hvis det bliver nødvendigt, siger Venstres medlem af teknik- og miljøudvalget, Tage Petersen.

Han bakkes op af næstformand i udvalget, Stefan Lydal(DF):

- Den er endt meget godt, da vi og Venstre har fået det igennem, at byggeriet skal tilpasses det eksisterende, og det er skrevet ind i lokalplanen. Samtidig er der fokus på at følge op på de trafikale konsekvenser, og det er aftalt med Rema 1000 at finde en fælles løsning, hvis der opstår problemer.

Der er besluttet, at Rema-bygningen skal opføres af primært tegl i en gul nuance, som harmonerer med øvrig bebyggelse i området.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce