Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Mandskoret gør klar til 2021 og sit 100-års jubilæum

Mandskoret Sønderborg ser frem mod et 2021, hvor koret kan synge mere. Arkivfoto: Kim Holm
Oven på et år, hvor planlagte koncerter og de fleste øveaftner har været aflyst, ser Mandskoret nu frem til så småt at kunne starte op igen og gøre klar til sit 100-års jubilæum.

Sønderborg: Ligesom de fleste andre har Mandskoret Sønderborg også været lukket ned i det meste af 2020, og næsten alle korets koncerter og andre arrangementer er blevet aflyst eller udsat.

- Vi satser dog på, at situationen begynder at lysne i løbet af foråret 2021. Og selv om vi netop har valgt at aflyse de lokale sangkors fælles forårskoncert på Alsion den 6. maj, planlægger vi resten af året på sædvanlig vis i håb om, at vi ikke kommer til at aflyse, siger Mandskorets formand Carsten Hauerberg.

Aflysningen af koncerten den 6. maj skyldes ikke forventningerne til coronasituationen på det tidspunkt men primært fordi, at korene med de nuværende restriktioner ikke kan få den nødvendige tid til at indøve repertoirerne inden arrangementet.

Annonce

Fælleskoncert i maj

Uanset dette skal Mandskoret dog allerede være klar til den 21. maj, hvor Studentersangerne fra København har meldt deres ankomst til Sønderborg for at lave en fælles koncert med Mandskoret i Riddersalen på Sønderborg Slot.

Derefter gøres der klar til ”Syng sommeren ind” i tørreladen på Cathrinesminde Teglværk den 3. juni. Her havde koret i 2020 planlagt et specielt arrangement i forbindelse med 100-året for Genforeningen, som man så vil gennemføre i år.

Sidste år var der også planlagt et sankt hans-arrangement under Kong Chr. X's Bro, men hvorvidt dette bliver gennemført i år, er der endnu ikke taget stilling til.

Til gengæld er der ingen tvivl om, hvad der skal ske i 2. halvår af 2021.

- Den 3. november er det 100 år siden, at nogle sårede og invalide mænd fra krigen stiftede et sangkor i Sønderborg, som blev starten på Mandskoret Sønderborg. Det er vi selvfølgelig utroligt stolte over at kunne føre videre her 100 år efter, og det skal selvfølgelig også fejres med manér, lyder det fra formanden.


Den 3. november er det 100 år siden, at nogle sårede og invalide mænd fra krigen stiftede et sangkor i Sønderborg, som blev starten på Mandskoret Sønderborg.

Carsten Hauerberg, formand for Mandskoret.


Fejringen består blandt andet af en reception på selve dagen, en stor koncert i Riddersalen om lørdagen. Og traditionen tro, er der lagt op til at slutte året med den traditionelle julekoncert i Café Alsion i begyndelsen af december.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce