Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Mange kirkegængere hilste på ny sognepræst

Provst Anne Margrethe Hvas (tv) sammen med Karen Møldrup Rasmussen på vej til kirken. I baggrunden er det sognepræst Mette Carslen fra Egernsund. Foto: Timo Battefeld
De to sogne, Nybøl og Vester Sottrup, fik ved to søndagshøjmesser en ny sognepræst. Den 43-årige Karen Møldrup Rasmussen afløser Vibeke von Oldenburg, der var sognepræst siden 2008.
Annonce

Vester Sottrup: Det blev en travl søndag for både provst Anne Margrethe Hvas og Karen Møldrup Rasmussen. Provsten indsatte Karen Møldrup Rasmussen som ny sognepræst - først om formiddagen i Nybøl kirke og om eftermiddagen i Sottrup kirke. Begge steder med stor deltagelse af meninghederne.

Inden højmessen i Sottrup kirke gik fire sognepræster og kolleger fra områdets pastorater sammen med menighedsrådsformand i Sottrup kirke, Jens Falck Sørensen, provst Anne Margrethe Hvas og Karen Møldrup Rasmussen i procession op ad kirkegulvet, mens menigheden rejste sig.

Indsættelsen af en ny sognepræst er en formel begivenhed, men også menighedens møde med den nye præst.

Der var seks salmer ved søndagens højmesse i Sottrup Kirke, hvor menigheden begyndte med salmen: Dejlig er den himmel blå, lyst det er at se derpå, hvor de gyldne stjerne blinker, hvor de smile, hvor de vinke os fra jorden op til sig.

Provst Anne Margrethe Hvas indledte med kollekt og læsning for derefter at byde menigheden og den nye sognepræst hjertelig velkommen til en festgudstjeneste, som alle har set frem til og så oven i købet på en helligtrekonge søndag.

I sin indsættelsestale sagde provsten blandt andet, at hun håbede Karen Møldrup Rasmussen ville komme ud i hver kringelkrog i de to sogne - Nybøl og Sottrup pastorat. Det er hun sikker på, at Karen Møldrup Rasmussen kommer med den erfaring, og den iver hun lægger for dagen.

Jeg tror, man har mulighed for at møde et andet nærvær i et landsogn.

Sognepræst Karen Møldrup Rasmussen

Annonce

Fællesskab

- Nemlig at være indsat i et særlig fællesskab båret af guds nåde og velsignelse.

Provsten noterede også, at fælles vekselvirkning er vigtig og det samme er at lytte til hinanden. Nemlig hvad menigheden forventer af Karen Møldrup Rasmussen, og hvad den nye sognepræst kan forvente af menigheden.

Sammen med indsættelsestalen oplæste provsten et godkendelsesbrev fra Marianne Christiansen, biskop over Haderslev stift.

Til sidst tog den nye sognepræst ordet og styrede resten af gudstjenesten alene.

Efterfølgende holdt menighedsrådet en reception i Sottrup Sognehus, hvor alle var velkomne og hvor Karen Møldrup Rasmussen mødtes med menigheden på en uformel måde.

Den 43-årige nordjyde Karen Møldrup Rasmussen kommer fra en stilling ved Engholmkirken i Allerød i Nordsjælland. Her har hun og en kollega passet et sogn på 5.146 sjæle. Nu bliver hun ene om at passe to kirker med i alt 1.920 personer, og det glæder hun sig til.

- Jeg tror, man har mulighed for at møde et andet nærvær i et landsogn, siger hun.

Der var procession op ad kirkegulvet inden søndagens højmesse. Foto: Timo Battefeld
Provst Anne Margrethe Hvas holdt indsættelsestalen for den nye sognepræst Karen Møldrup Rasmussen. Foto: Timo Battefeld
Begivenheden med indsættelse af en ny præst i Sottrup kirke blev naturligvis filmet. Foto: Timo Battefeld
Provsten og præsterne tog i første omgang bagindgangen til Sottrup kirke. Foto: Timo Battefeld
Mange mødte op til højmessen søndag eftermiddag. Foto: Timo Battefeld
En lille gruppe af nye konfirmanter mødte op for at møde den nye sognepræst. Foto: Timo Battefeld
Så er det lige før sognepræst Karen Møldrup Rasmussen skal møde sin nye menighed. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce