Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Marianne duer ikke til at være pensionist

Marianne Korsgaard Helms er tilbage på arbejdsmarkedet i Psykologhuset Helms. Foto: Jens Eilertsen
Som 60-årig gik Marianne Korsgaard Helms på pension - nu er hun tilbage som selvstændig psykolog.
Annonce

Sønderborg: Efter 10 år som børne- og ungechef i Sønderborg Kommune med 320 medarbejdere under sig forlod Marianne Korsgaard Helms i 2018 jobbet. Hun var 60 år og så frem til at nyde tilværelsen med sin pensionerede mand.

- Da min mand gik på pension, kunne jeg godt tænke mig at gå hjemme med ham, men det blev hurtigt klart for mig, at det var alt for tidligt at jeg lod mig pensionere. Jeg kan lide at rejse, strikke, sy, dyrke motion og gå i haven, men det var alligevel som om, der skete for lidt i mit liv som pensionist. Det var simpelthen ikke tilfredsstillende for mig bare at gå hjemme - der er jeg lige modsat min mand. Han har det fint, hvis han får lov til at sidde med sine frimærker.

- Først tænkte jeg: Det skal nok gå - du skal bare vænne dig til det. Så jeg gav det et år, men det holdt ikke. Jeg måtte bare have noget at lave - og jo, det kom bag på mig, at jeg ikke fungerede som pensionist, fortæller Marianne Korsgaard Helms.

Selvstændig

Hun har nu truffet en beslutning om at vende tilbage til arbejdsmarkedet, og det sker i egen virksomhed. Psykologhuset Helms er åbnet på hjemadressen Brohovedvej 13. Marianne Korsgaard Helms åbner uden ydernummer - det betyder, at hendes klienter ikke er tilskudsberettigede.

Den autoriserede psykolog siger, at der er fordele ved ikke at have et ydernummer.

- Ved ydernummer modtager psykologen klienter, som er henvist fra egen læge. Klienten får hermed tilskud til samtalerne fra Sygesikringen. Der er ikke tale om gratis psykologhjælp, men mulighed for at få en reduceret pris. Psykologer med ydernummer har ofte så mange henviste klienter, at der er ventetid på samtaler, ofte flere måneder, siger Marianne Krosgaard Helms.

- Der er stor efterspørgsel på psykologer, men der er meget få psykologer med ydernummer, i Sønderborg er der 10 ud af 17 selvstændige psykologer, der har ydernummer. Med hensyn til skriftligt materiale vil det hos mig altid være klienten, der får materialet. Ingen psykologer sender skriftligt materiale til tredje part uden klientens vidende, men det kan være, at psykologen med ydernummer af for eksempel lægen er blevet bedt om at udarbejde en udredning, test, udtalelse, som skal bruges videre i sundhedssystemet eller de sociale myndigheder. I min praksis vil det altid være klienten selv, der beder om udtalelse eller eventuelt skriftligt materiale.

Marianne Korsgaard Helms tager 1200 kroner pr session - den femte er gratis. Hun siger, at mange kan få tilskud til behandling via forsikringen på deres arbejdsplads.

Psykologhuset Helms

Marianne Korsgaard Helms arbejdede som folkeskolelærer fra 1984 til 1997 og blev autoriseret psykolog i 2002. Hun er medlem af Dansk Psykologforening og eksamineret og certificeret coach. Fra 2008 til 2018 var hun kommunal chef i Sønderborg.

Psykologhuset Helms, Brohovedvej 13, tilbyder hjælp til personer med stress, barn, der mistrives, dårligt fungerende parforhold, sorg, traumatiske oplevelser og andet.

Marianne Korsgaard Helms har ikke et ydernummer, og derfor er behandlinger ikke tilskudsberettigede. Det er dog ikke usædvanligt, at der kan hentes tilskud i forsikringen på arbejdspladsen.

En session koster 1200 kroner - den femte session er gratis.

Der tilbydes også et coachforløb til klienter, der ønsker personlig udvikling.

Der er tilbud til både voksne, børn og par.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce