Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Menneskelig fejl skyld i M/F Fynshavs påsejling af mole

Færgen M/F Fynshav ramte molen søndag og måtte lade sig inspicere af Søfartsstyrelsen, inden den kunne sejle sidst på eftermiddagen igen. Privatfoto: Lasse Horne
Skibsføreren fejlvurderede farten på færgen under indsejlingen, da færgen M/F Fynshav søndag formiddag påsejlede molen i Fynshav. Ingen kom dog til skade, og færgen sejlede igen sidst på eftermiddagen.

Fynshav/Bøjden: - Det var en menneskelig fejl, hvor skibsføreren fejlvurderede farten på færgen, så den ramte molen, forklarer kommunikationschef hos Alslinjen, Jesper Maack, om hændelsen søndag formiddag, hvor færgen M/F Fynshav påsejlede molen i Fynshav.

Påsejlingen betød, at afgangene klokken 12 og 14 fra Fynshav samt klokken 13 og 15 fra Bøjden blev aflyst, mens Søfartsstyrelsen vurderede skadens omfang.

- Der var ingen, der kom til skade under uheldet, men skroget er blevet trykket. Dog ikke mere, end styrelsen har vurderet det forsvarligt at sejle senere på dagen, tilføjer Jesper Maack.

Annonce

I følge ham er det tale om en skibsfører, som ellers er vant til at sejle ind til kajanlægget i Fynshav.

Kastet til siden

Blandt passagererne på sejlturen var Ole B. Johannessen, som har sat ord på sine oplevelser og sendt til avisen:

- Vi blev kastet over i den modsatte side inde i færgelejet, hvorefter han (skibsføreren red.) prøvede at vende med det resultat, at han bakkede ind i kajkanten modsat. Det var meget mærkeligt og ubehageligt. Jeg stod og kikkede ud af vinduet i fronten af skibet ved indsejlingen og kunne se, det ville gå galt. Råbte til de andre, at de skulle passe på, men færgen slog slet ikke bak og ingen forsøgte at advare os, skriver han.

Men selv om oplevelsen var voldsom skete der, som beskrevet, ifølge Alslinjen ikke personskade.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce