Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Mere hæder til Sønderborg-gin: Vinder nordisk medalje

Carsten Adamczyk og Morten Høgh står bag Dybbøl Gin, der netop er prisbelønnet i konkurrence i København. Arkivfoto: Timo Battefeld
Kun få uger efter, at Sønderborg Distillery vandt medaljer til World Gin Awards i London, er der nu føjet endnu en medalje til samlingen.
Annonce

Sønderborg: Holdet bag Sønderborg Distillery er endnu en gang blevet hædret for deres arbejde. Blandt de mere end 50 deltagere fra flere danske destillerier men også udenlandske destillerier fra Norge, Sverige, Tyskland og England vandt den i København en sølvmedalje med sin Dybbøl Gin til Nordic Spirit Awards 2020.

- Vi er utrolig stolte over at vinde denne flotte pris. At vinde en pris på egen grund er stort, og især når vi ser nogle af de kendte danske destillerier som Stauning Whisky og Copenhagen Distillery gå med nogle af de andre priser, siger Morten Høgh fra Sønderborg Distillery.

- Da vi startede for over 2 år siden, var der ikke mange dansk producerede gin, og nu findes der over 240 forskellige lavet af 35 destillerier. Dette betyder større konkurrence og det er sværere at skille sig ud. Og netop derfor betyder denne pris også meget for os, supplerer Carsten Adamczyk fra Sønderborg Distillery.

At vinde en pris på egen grund er stort, og især når vi ser nogle af de kendte danske destillerier som Stauning Whisky og Copenhagen Distillery gå med nogle af de andre priser

Morten Høgh, Sønderborg Distillery

Annonce

Producerer i fritiden

Nordic Spirit Awards 2020 blev holdt på Vang & Bar i København. Et panel af eksperter blindsmagte og gav point for aroma, udtryk, smag og finish. Nordic Spirit Awards fokuserer på de nordiske lande og produkter af høj kvalitet med lokal oprindelse.

Sønderborg Distillery har siden starten af 2018 lavet gin i hjertet af Sønderborg. Ejerne driver destilleriet som en bibeskæftigelse i fritiden. Med en passion for gin og fokus på høj kvalitet laves i dag to fuldt økologiske gin Als Gin og Dybbøl Gin.

Det har taget over et år, at nå frem til de rigtige recepter, og med cirka 40 flasker per batch er alt håndlavet. Som det eneste danske destilleri vandt Sønderborg Distillery i januar medaljer med begge deres to gin til World Gin Awards 2020 i England.

Man kan i øvrigt opleve Sønderborg Distillery på Bolig og Livsstilsmessen i Kruså den 22.-23. februar, hvor også en helt speciel ny gin forventes lanceret.

Annonce
Annonce
Elbobladet

Yaris flot gennem crashtest

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce