Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Mette er glad - fik lige 100.000 kroner

Mette Rasmussen fik først 200.000 og siden 100.000 kroner fra legatet. Foto: Jens Eilertsen
Sønderjysk Pigekor og Drengekor har på godt et år fået 300.000 kroner fra legat i Aabenraa. Chefdirigent er meget glad, men siger også, at pengene falder på et tørt sted efter manglende indtægter for koncerter. I år skal koret afsted til Sydkorea - det koster 1,2 millioner.

Sønderjylland: Sønderjysk Pigekor og Drengekors store piger skal til Sydkorea til sommer med i alt 90 personer, og den tur kommer til at koste 1,2 millioner kroner. Sangere og ledere skal afsted i otte dage, og de mødes med mellem 20.000 og 25.000 kormedlemmer fra hele verden.

- Det er korenes OL, siger chefdirigent Mette Rasmussen - der glæder sig vildt meget til arrangementet, men som også godt ved, at vi kigger ind i en usikker fremtid. Det er hun dog ikke så glad for at tale om.

- Jeg magter simpelthen ikke at sætte mig op til at skulle afsted igen og små måtte aflyse det hele - så vi tager det, som det kommer, siger Mette Rasmussen, der måtte aflyse en tur til samme arrangement i Italien i foråret 2020.

Annonce

Mere end halvdelen af pengene til Sydkorea-turen er skaffet, og Mette Rasmussen har travlt med at finde de sidste omkring 400.000 kroner.

Sønderjysk Pigekor skal flyve langt til sommer - helt til Sydkorea. her går turen dog kun tl København. Foto: Patricio Soto

Jeg blev glad

Der er netop kommet 100.000 kroner i kassen fra Anne Marie og Jørgen Jensens Legat, der også i 2021 gav 200.000 kroner til korene.

- Jeg blev så glad, da de ringede og sagde, at vi får 100.000 kroner, for det var slet ikke ventet, siger Mette Rasmussen.

Årsagen til, at der kommer endnu en donation fra legatet til Sønderjysk Pigekor og Drengekor er dog mindre glædelig. Legatet nedlægger nemlig sig selv og uddeler derfor de 1,35 millioner kroner, der er i kassen.

Årsagen til lukningen af legatet er, at vi befinder os i en tid med meget lave renter, og mens det er godt for husejerne, så er det meget skidt for fonde og legater, der uddeler afkast.

Opløsningen af legatet betyder i øvrigt også, at Bosager i Sønderborg får 75.000 kroner, mens der er 200.000 kroner til Julemærkehjemmet Fjordmark.

Annonce

Det har været dyrt

Mette Rasmussen glæder sig selvfølgelig over de 100.000 kroner og siger, at koret mistede penge på manglende optrædener i 2021. Hvor meget det drejer sig om, kan hun ikke rigtigt sige, for der er også kommet penge den anden vej - fra hjælpepakkerne. Men sandsynligvis er den manglende indtægt på omkring 50.000 kroner.

Til gengæld har der så også været ekstra udgifter til eksempelvis leje af telt, så der kunne holdes udendørs korprøver.

Hvis man ønsker at sætte koret, kan det ske via hjemmesiden. Der er allerede et par virksomheder, som har givet 10.000 kroner, siger en glad Mette Rasmussen.

Sangcentret tæller i dag omkring 200 medlemmer. Foto: Patricio Soto

Anne Marie og Jørgen Jensens Legat

Anne Marie Jensen var født i Øster Løgum, men voksede op ved Over Jerstal, mens Jørgen Jensen blev født i Øsby og voksede op i Vojens. Han uddannede sig som tømrer og konstruktør og blev siden arkitekt ved Det Kongelige Akademi i København. Selv om ægteparret slog sig ned i Hellerup, glemte de ikke deres rødder, og da de aldrig fik børn, oprettede de i 1979 legatet, der siden årligt har sikret studerende født eller opvokset i Sønderjylland en økonomisk håndsrækning.

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Klimadage fyldt med aktiviteter for alle: Sønderborg er valgt blandt alverdens byer

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Skytterne forbereder sig på kongeskydningen

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fra yngelpleje til skvalderkål - jeg elsker det men er også skræmt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Oldtimerløbet gav 80.000 kroner væk: 30 år med motornostalgi i Gråsten havde rekordtilmelding

Ugeavisen Sønderborg

Jagten er slut: Landsby har fundet sig en ny købmand

Ugeavisen Sønderborg

Ny tradition: Damefrokosten er klar med plan for de næste tre år

Ugeavisen Sønderborg

78 år gammel kiosk slår dørene op for sidste gang: - Det er da virkelig vemodigt

Ugeavisen Sønderborg

Hakkebøf lavet på linser: Sønderborg Kommune har ikke stor appetit på plantebaseret mad

Sønderjylland

Rikke Thomsen-album bliver til teaterstykke

Ugeavisen Sønderborg

Brødr. Ewers udvider forretningen på Fyn

Ugeavisen Sønderborg

Ringriderfester får særlig støtte: - Uden ryttere ville det bare være en byfest

Ugeavisen Sønderborg

Konkurrence skal farve Sønderborg Kommune gul, prikket og grøn

Ugeavisen Sønderborg

Svært at få folk til at sortere bedre: - Det kan være hårdt at blive svinet til, når man bare passer sit arbejde

Ugeavisen Sønderborg

Kulturnats-deltagere gør klar til fordeling

Ugeavisen Sønderborg

Sommerballet i Augustenborg - hvis det ikke regner

Annonce