Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Midlertidige initiativer skal skabe liv i og interesse for Sundgade

Sundgade står overfor en større forvandling. Arkivfoto: Henrik Rath
Processen med at udvikle Sundgade i Sønderborg kan med arkitektkonkurrence, udbud og omdannelse tage flere år. I mellemtiden inviteres borgerne til at bidrage med midlertidige tiltag, der kan skabe liv i og interesse for området i overgangsperioden.

Sønderborg: Sundgade over for Sønderborg Slot og tæt ved Alssund står over for en større forvandling, og i den forbindelse kommer der en arkitektkonkurrence. Den ventes sat i gang til efteråret i år, når der er klarhed over fremtiden for de nuværende aktiviteter i området.

- Vi er i gang med en god proces og glæder os til arkitektkonkurrencen, til at se arkitekternes spændende bud på områdets fremtid og til selve omdannelsen. Men vi synes bare, det kunne være rigtig godt, hvis der skete noget på Sundgade, mens vi venter – altså at beboerne mødes og finder på dagsevents, midlertidige byrum med borde og bænke, sportsaktiviteter og små happenings- Hvad ved jeg, siger Aase Nyegaard (Fælleslisten), formand for teknik- og miljøudvalget, i en pressemeddelelse i forbindelse med, at udvalget har godkendt, at midlertidige tiltag kan sættes i værk.


Annonce

Vi synes bare, det kunne være rigtig godt, hvis der skete noget på Sundgade, mens vi venter

Aase Nyegaard, udvalgsformand


Arkitektkonkurrencens formål er at få bud på, hvordan man kan udvikle Sundgade samtidig med, at et fast blik er rettet mod områdets attraktive beliggenhed, dets særlige karakter og historie.

En længere proces

Efter arkitektkonkurrencen bliver arealerne sendt i udbud, og der vil blive udarbejdet en lokalplan. Det betyder, at omdannelsen af området kommer til at forløbe over to til fire år.

Med udsigt til en længere kan de midlertidige tiltag øge interessen for området og tiltrække mere byliv. De kan også være med til at teste, hvordan området kan benyttes og udvikles, og hvilke aktiviteter der kan være med til sikre den ønskede identitet og funktion.

- Det er oplagt, at man om sommeren kan mødes til forskellige aktiviteter, men formentlig er løbet kørt for i år, da vi stadig slås med restriktioner. Men det kunne være fint, hvis naboer mødtes i små grupper og udviklede ideer og forslag til, hvad der kunne ske på gaden næste sommer, supplerer udvalgets næstformand, Stefan Lydal (DF).

Henvendelser vedrørende ønsker til midlertidige aktiviteter og tiltag på Sundgade kan sendes til Sønderborg Kommune på mailadressen: by-landskab@sonderborg.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce