Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Mindeord: En ener har takket af

Børge Hygum. Arkivfoto: Timo Battefeld

Mindeord: Det var med stor sorg vi hørte, at Bubs var gået bort. Vi har kendt Bubs hele vores liv, for han er kommet i vores barndomshjem og har altid været der. Han var ven med vores forældre, og vi fik selv glæden ved at have ham som fodboldtræner og ven.

Bubs var en ener, der satte et aftryk hos rigtig mange, hvilket er meget tydeligt at se på alle de opslag og kommentarer, der er kommet i forbindelse med hans dødsfald. Det undrer ikke, for Bubs blev en institution i Ulkebøl, hvilket er ret godt gået, når man først er flyttet hertil som 25-årig. Han blev et samlingspunkt for mange børn og unge i Ulkebøl og har betydet meget for et hav af mennesker i Ulkebøl på tværs af årgange og køn.

Selv om der er flere års forskel mellem mange af os, mindes vi i denne tid de gode, gamle dage med sport, samvær, fight og venskab. Værdier som Bubs – sammen med så mange andre frivillige kræfter i Ulkebøl – plantede i alle os børn og unge. Værdier mange har taget med os – både på og uden for fodboldbanen – ved at løfte opgaven som træner eller frivillig i en idrætsforening.

Annonce

Der var ingen tvivl om, at sport havde en stor plads hos Bubs. Der var en stor glæde for travsport, gymnastik og håndbold. Men det var dog fodbolden, der fyldte allermest for Bubs. Han var i mange år en dedikeret fodboldtræner, der har udviklet mere eller mindre indlysende talenter: Hvoraf nogle kom helt til tops, og så var vi mange, der måtte nøjes med at få glæden ved spillet.

Også som tv-tilskuer var fodbold en vigtig del af hverdagen for Bubs. Hvor meget det hjalp på hans tipsresultater, er en historie for sig. For ifølge Bubs selv, var han sjældent heldig. Det kneb også med heldet i kortspil, når vi spillede whist eller poker, og mange af os har tit fået at vide, at vi var ”muske” heldige, når det ikke gik Bubs’ vej i forhold til at vinde.

Bubs mødte aldrig den eneste ene, han mødte i stedet mange. Alle os, der nu mindes ham som træner, ven og familie. Han betød meget for mange, men der er ingen tvivl om, at vi også betød for meget for ham. Det var tydeligt at se på Bubs’ portrætvæg med billeder og udklip om mange af dem og de begivenheder, der betød noget for Bubs. Fotos fra soldatertiden, hjemmefra, fodbold, bryllupsbilleder og fra sin tid i Ulkebøl Revyen.

For det var Bubs også – en entertainer. I mange festlige lag har vi oplevet Bubs i sit es i monologen ”Edens Have” eller i ”Mig og Maggeduddi”. Og så var Bubs en fremragende fortæller, der gladelig delte ud med oplevelser fra sit liv, og det var oftest sjove historier, der altid blev serveret med store grin.

Bubs’ gode humør forsvandt heller ikke de sidste år, selv om alderen satte sine spor. Det begyndte at knibe med hukommelsen, bentøjet havde det heller ikke så godt, og så kom kræften også. Alligevel var alle stadig velkomne, og han var altid interesseret i at høre, hvordan det gik med os og familien.

Bubs har takket af, men ikke forladt os. Minder, oplevelser og smil er ikke taget fra os, og dem er der heldigvis mange af. Så selv om Bubs ikke længere er her fysisk, er der heldigvis meget at snakke om, når vi mindes ”den gamle” ved de årlige sammenkomster som 3. juledag i Ulkebøl-Hallen, turen til sommerhuset Langvejs i Øster Hurup eller over en omgang kort i vennekredsen.

Tilbage er kun at sige tak for alt, Bubs.

Æret været Bubs’ minde.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce