Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Minister giver dispensation: Mindre del af hård ghetto skal jævnes med jorden

Indenrigs- og boligminister Kaare Dybvad Bek (S) på besøg i Nørager sammen med borgmester Erik Lauritzen (S). Her gav ministeren udtryk for, at han personligt mente, at dispensationen skulle godkendes, men ved besøget var alt endnu ikke forhandlet på plads. Arkivfoto: Henrik Rath
Efter loven skulle 60 procent af boligerne i ghettoområde rives ned, men Sønderborg Kommune kan nu nøjes med færre.

Sønderborg: Flere boliger på Søstjernevej, Søgræsvej, Koralvej, Konkylievej og i Nørager undgår at blive revet ned, selvom kvarteret er på regeringens hårde ghettoliste.

Den besked kom tirsdag, hvor Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening fik svar på en ansøgning om dispensation for, at skulle rive 60 procent af boligblokkene ned, som ellers er et lovkrav.

Det er blevet reduceret til 40 procent, hvilket glæder borgmester Erik Lauritzen (S). Han sætter samtidig pris på, at Indenrigs- og Boligministeriet har lyttet til kommunens argumenter.

- Vi har over flere år set fremgang på alle kriterier på ghettolisten i boligområdet, og vi har ikke de samme udfordringer som ghettoområder andre steder i landet. Der er tale om et voldsomt indgreb i mange beboernes tilværelse, og selv om vi anerkender, at en reduktion er et redskab til et forandret boligområde, så ville en nedbringelse af boligmassen til 40 procent være et alt for drastisk skridt, udtaler han i en pressemeddelelse.

Dispensationen er blevet godkendt, fordi boligområdet opfylder en række kriterier som blandt andet, at der er færre end 2.100 beboere.


Vi har over flere år set fremgang på alle kriterier på ghettolisten i boligområdet, og vi har ikke de samme udfordringer som ghettoområder andre steder i landet.

Erik Lauritzen (S), borgmester


Der er samlet omkring 1.300, hvoraf 1,49 procent er dømt for overtrædelse af straffeloven, våbenloven eller lov om euforiserende stoffer, hvilket ligger under kriteriegrænsen på 2,27 procent.

Den endelige plan for den fysiske omdannelse af boligområdet præsenteres i en udviklingsplan, der skal afleveres senest den 1. juni 2021.

Indsatser i ghettoområdet

I dispensationsansøgningen beskrives de indsatser, som Sønderborg Kommune og Sønderborg Andelsboligforening sammen vil arbejde med for at sikre, at boligområdet ikke længere er at finde på ghettolisten:

  • Ansøgning til ny boligsocial helhedsplan 2021-2025.
  • Fortsat udvikling og implementering af beskæftigelsesrettede indsatser i boligområdet.
  • Fysisk omdannelse af området med fokus at skabe et blandet boligområde – herunder nedbringelse af andelen af almene familieboliger til 60 pct. i 2030
  • Øget integration af boligområdet i det omkringliggende byområde med fokus på blandt andet forbindelser omkring og igennem området.
  • Plan for flytning af beboere og monitorering af udviklingen i boligområderne i Sønderborg by
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Det betyder de nye indrejseregler for grænsehandlen: Efter disse datoer kan du handle i Tyskland

Annonce