Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Misbrugernes nye hus skal hedde Fristedet

Kommunens tegninger og visualiseringer af det kommende værested har ligget til skue i misbrugernes nuværende skurvogn. De er blevet fllittigt studeret. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Byggeriet går i gang snarest. Huset bliver en julegave til brugerne.
Annonce

Sønderborg: Valget stod mellem Den Sidste Skanse, Fristedet, Friheden, Solhuset og Samfundet. Det er alle forslag fra nogle af Sønderborgs misbrugere til, hvad deres kommende nye værested i midtbyen kan hedde.

Udsatterådet har nu valgt, at bygningen skal hedde Fristedet.

- Der var flere gode forslag, men vi stemte om det, og hermed blev det "Fristedet", siger formanden for Udsatterådet, Rudi Cargnelli.

Fristedet afløser misbrugernes skurvogn på en parkeringsplads på Kirke Allé 11 skråt over for Rønhave Plads. Her ved Reimers-Skolen har misbrugerne i årevis haft et samlingssted skærmet af et plankeværk. Men Sønderborg Kommune ønsker at udvide antallet af parkeringspladser ved den tidligere skole, og derfor er det i samråd med brugerne besluttet, at de skal flytte til en smøge ved Kastanie Allé tæt på Borgen.

Annonce

Fast fundament

- Vi tager første spadestik inden længe, og lige op til jul er bygningen klar, oplyser Jens Holmgaard Bak, intern byggerådgiver i Sønderborg Kommune.

125 p-pladser

Ved at flytte misbrugernes værested og rive forfaldne cykelskure ned, kan skolegården omkring Reimer-Skolen indrettes til omkring 125 parkeringspladser, som også kan bruges af handlende i midtbyen.

I tysk tid var skolen kun for piger, men efter 1920 blev det en skole for begge køn. I mange år har bygningen huset Dagcenter Alleen, Sønderjyllands Danseakademi og forskellige foreninger.

Murer- og tømrerfirmaet Fynsk og søn skal stå for byggeriet. Fristedet opføres med fast fundament og vægge i træ, beklædt med stål. Døre, vinduer og interiør laves i materialer, der kan modstå hærværk.

Huset indrettes med et lille tekøkken og et badeværelse med handicaptoilet. Udenfor anlægges grillområde og skærmes af med et plankeværk.

Jens Holmgaard Bak forventer, at rydning af det udendørs område ved Reimer-Skolen kan gå i gang omkring nytår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce