Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Motionsklub har god økonomi men mister medlemmer

Hanne Wagener har det seneste år arbejdet for at skaffe penge til klubkassen. Foto: Jens Eilertsen
Motionsklubben Broager fik et overskud på 28.000 kroner i 2020, men klubben mistede også 90 af 240 medlemmer.

Broager: Formanden for Motionskluben Broager Hanne Wagener kan godt blive lidt træt af det hele, når medlemmerne ringer og siger, at de ikke vil betale for noget, de ikke får, og at de derfor vil melde sig ud. Men hun bliver glad igen, når andre ringer og siger, at de gerne vil betale klubkontingent, selv om der er lukket for træning, for de vil gerne være med til at sikre, at der er en klub, når vi kommer fri af coronaens greb.

Antallet af medlemmer steg i begyndelsen af 2020 til 240, og Hanne Wagener husker, hvordan hun tænkte, at klubben med så mange medlemmer kunne lave en hel masse socialt. Men så kom coronaen og så kom nedlukningen. I dag er der cirka 150 medlemmer tilbage, og de står som formanden på spring til at indlede træningen.

- Jeg møder jo tit vores medlemmer på gaden, og de spøger alle: Hanne, hvornår kan vi ikke i gang? Den 68-årige optimistiske formand har et håb om, at træningen kan indledes en gang i første halvdel af marts.

Annonce

Hård tid

Hanne Wagener fortæller, at coronatiden har været hård - klubben har været tvunget til at søge penge her, der og alle vegne for at kunne betale de faste udgifter. Blandt andet leasing af maskiner, som udgør en stor post.

I 2020 fik klubben godt nok huslejenedsættelse i to måneder, der blev givet 10.000 kroner fra paragraf 79 midlerne - penge til indsatser for ældre - fra DGI-hjælpepakken kom 37.930 kroner og Broager og Gråsten Radio sponsorerede et fjernsyn, så det lykkedes faktisk at komme ud af 2020 med et overskud på 28.000 kroner.

I år har klubben fået 75.000 kroner af Velux Fonden til indkøb af to cykler og to løbebånd.

- Vi fik prisen på cykler og løbebånd forhandlet ned fra 141.000 til 79.000 kroner, siger Hanne Wagener, der retter en tak til de pensionister, som altid giver en hånd med. Dem var der brug for, da de nye maskiner skulle bæres ind og samles.

Så alt står klar til at tage imod medlemmerne. Hanne Wagener håber, at det bliver snart - før flere melder sig ud.


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce