Annonce
Sønderjylland

Museum Sønderjylland skal have ny direktør: Henrik Harnow tager hjem til Odense

Henrik Harnow kom til Museum Sønderjylland  i 2016 fra en stilling som direktør for Danmarks Jernbane Museum, der ligger i Odense. Nu vender han atter hjem mod det fynske. Arkivfoto: Claus Thorsted
Henrik Harnow har sagt sit job op som direktør for Museum Sønderjylland. Fra 1. august tiltræder han som chef for Odenses Bys Museer.

SØNDERJYLLAND: Siden 2016 har Henrik Harnow stået i spidsen som direktør for Museum Sønderjylland, men nu er det snart slut. Direktøren vender nemlig næsen mod sit barndomsby Odense, når han fra 1. august skal være museumsdirektør for Odense Bys Museer.

- Jeg kommer fra et sted, hvor jeg er glad for at være, siger Henrik Harnow om skiftet fra Sønderjylland til Odense, men han tilføjer så, at tanken om at stå i spidsen for et museum med ambitiøse planer i en by i udvikling i den grad var tiltrækkende. Det fortæller han til Fyens Stiftstidende. JydskeVestkysten har forsøgt at få en kommentar fra Henrik Harnow, men han er ikke vendt tilbage.

Gensyn

For Odense Bys Museer bliver det et gensyn. Historikeren Henrik Harnow har i perioden 1999 til 2012 været ansat først som museumsinspektør og senere kulturarvschef ved museerne i Odense. I 2012 søgte han nye udfordringer og blev direktør for Jernbanemuseet i Odense, og i 2016 gik turen videre til chefstolen i Museum Sønderjylland.

Rektor Henrik Dam, SDU, der er formand for bestyrelsen for Odense Bys Museer, udtaler i forbindelse med udnævnelsen:

- Vi er i bestyrelsen meget glade for, at Henrik vil tage over og videreføre den igangværende, spændende udvikling, som Torben Grøngaard (nuværende direktør, red.) har stået i spidsen for. Bestyrelsen er sikker på, at vi med Henrik ved rorpinden vil få en direktør, der både dækker en betydelig faglig indsigt og en stor forståelse for, at museer i dagens Danmark også har en kommerciel del.

CV

Henrik Harnow er årgang 1961. Født og opvokset i Odense. Begyndte at læse historie i 1983.

1989 - 1991 Underviser Historie på Syddansk Universitet.

1991 - 1994 Forskning i dansk ingeniørhistorie.

1995 - 1996 Konsulent i Skov- og Naturstyrelsen.

1996 Ph.d. Den danske Ingeniørs historie 1850 - 1920.

1996 - 1999 Museumsinspektør ved Danmarks Grafiske Museum/Dansk Pressemuseum.

1999 - 2004 Museumsinspektør Ved Historisk Tid, Odense Bys Museer.

2004 - 2005 Leder ved Industrimuseet Frederiksværk.

2006 - 2012 Museumsinspektør, Odense Bys Museer.

2012 - 2012 Kulturarvschef med ansvar for Arkæologi og Historie.

2012 - 2016 Direktør for Danmarks Jernbane Museum.

2016 - 2021 Direktør for Museum Sønderjylland.

Annonce

Bor i Odense

På Museum Sønderjylland har Henrik Harnow blandt andet stået i spidsen for opførelsen af et enestående og topmoderne bevarings- og læringscenter i Rødekro, der skal indeholde samtlige genstande fra Museum Sønderjyllands omfattende samlinger.

Henrik Harnow er blevet boende i Odense under sin tid som direktør for Museum Sønderjylland, men har dog samtidigt haft en lejlighed i Haderslev.

- Jeg kommer igen arbejdsmæssigt helt tæt på den by, der står mit hjerte nær, siger den kommende direktør for Odense Bys Museer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce