Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Musik er en støtte, du kan regne med til evig tid

Leder af pigekoret Mette Rasmussen (tv) og Johanne Rasmussen arbejder samme i seks måneder. Foto: Jens Eilertsen
Johanne Rasmussen har sunget i Sønderjysk Pigekor fra 2009 til 2012. Hun kan ikke forestille sig et liv uden musik, men har aldrig drømt at blive hverken Madonna eller Medina. Den 26-årige kvinde med rødder i Augustenborg er hjemme for at give South Denmark Female's Choir en hjælpende hånd før et stort stævne i Italien.
Annonce

Sønderborg: - Jeg har altid sunget og jeg kan ikke leve uden sang, siger Johanne Marie Lyngholt Rasmussen kort inde i samtalen med ugeavisen.

Vi møder hende på biblioteket i Nordborg, hvor hun hjælper Sønderjysk Pigekor med et sangarrangement for børn. Den 26-årige kvinde, som har sine rødder i Augustenborg, sang i pigekoret fra 2009 til 2012, og nu er hun tilbage for at give en hånd med i forberedelserne til South Denmark Female's Choirs deltagelse i et stort stævne i Italien i påsken. Koret består af 40 tidligere medlemmer af Sønderjysk Pigekor og ni af de ældre sangere fra pigekoret.

Johanne Rasmussen fortæller, at hendes farfar spillede og sang med hende fra hun var helt lille. Han vakte interessen for musik og næsten fra første færd elskede hun bare at synge. Da farfaderen gik bort efter et langt sygdomsforløb, blev det endnu tydeligere for Johanne Rasmussen, hvad han havde betydet, og hun følte, at noget af ham levede videre i musikken. Men musikken blev nu også et støtte i en vanskelig tid - noget, man kunne regne med til evig tid.

- Jeg så som unge pige Sønderjysk Pigekor i Augustenborg flere gange med mine forældre og tænkte, at der ville jeg gerne være med, fortæller Johanne Rasmussen, der også sang i Augustenborg Kirkekor. Hun havde korets kunstneristiske leder og dirigent Mette Rasmussen som lærer, og fik lige spurgt, om der var plads til endnu en pige i koret. Det var der, og Johanne gjorde de seks til syv elever fra hendes klasse på Statsskolen, som allerede havde en plads i koret, selskab.

For mig drejer det sig om glæde og fællesskab. Når jeg var til prøver i pigekoret, var jeg glad - også selv om jeg havde haft en dårlig dag i skolen. Du er en del af et fællesskab, du glemmer tid og sted og du lærer noget, når du synger med koret.

Johanne Rasmussen

Annonce

Ikke levevej

For Johanne Rasmussen var det ikke drømmen om at blive kendt sanger, som fik hende til at gå ind i koret. Hun vil ikke være en ny hverken Madonna eller Medina.

- Jeg skal ikke være en eller anden stor solosanger og jeg skal ikke stå i front, men jeg kan godt se mig selv synge backing, siger hun og understreger, at hun aldrig har set musikken som en mulig levevej.

- For mig drejer det sig om glæde og fællesskab. Når jeg var til prøver i pigekoret, var jeg glad - også selv om jeg havde haft en dårlig dag i skolen. Du er en del af et fællesskab, du glemmer tid og sted og du lærer noget, når du synger med koret.

Det blev kun til tre år i pigekoret, for Johanne kom sent ind. Hun var 16-17 år - mange af de andre sangere havde været med fra de var helt små. Men det er tre år, den unge Sønderborg-kvinde tænker tilbage på med glæde. Netop de gode minder fra koret er den ene af to grunde til, at hun nu er tilbage og leder et seks måneders projekt. Den anden er, at hun er vild med området og stolt over den udvikling, Sønderborg er midt i med nyt hotel, multikulturhus og rigtigt meget andet.

- Det vil jeg da godt være en del af, siger hun med et smil.

Annonce

Til København

Efter tiden i koret flyttede Johanne Rasmussen til København og hun var lige seks måneder i Kenya, hvor hun mødte seks andre danske piger. De synger nu sammen i et kirkekor.

Efter hjemkomsten fra Afrika fik hun den idé, at hun skulle være sygeplejerske for at hjælpe mennesker, men det viste sig alligevel ikke at være sagen. Hun arbejdede en tid på et plejehjem, men er nu stewardesse hos SAS. Det job er hun glad for.

- Jeg mærker jo her, at hvis man møder mennesker med et smil, så får man et smil tilbage.

Johanne Rasmussen studerer ved siden af jobbet leisure management, og når hun kommer ud med en professionebachelor giver det mulighed for at arbejde inden for to områder, som interesserer hende meget: Kultur og turisme.

Om det så skal være i Danmark, det er ikke sikkert. Johanne Rasmussen har en græsk kæreste. Men det bliver med sang som ledsager. Den unge kvinde fra Augustenborg kan ikke leve uden.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce