Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Musikere fra symfoniorkestret gav minikoncert i vaccinationscenter

Messingblæsere fra Sønderjyllands Symfoniorkester underholdt mandag formiddag på vaccinationscentret i Humlehøj-Hallen. Tirsdag spiller pianist og fløjtenister. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Sønderjyllands Symfoniorkester må endnu ikke spille på hjemmebane i koncertsalene. I stedet pakkede messingblæsere deres instrumenter ud på vaccinationscentret i Sønderborg.

Sønderborg: De overvejede kort, om de skulle lægge ud med musik fra filmen "Olsen-Bandens sidste stik".  Men det blev ved snakken. De fleste blandt publikum kom da også for at få deres første stik.

Musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester spillede mandag for alle dem, der skulle vaccineres om formiddagen. Det var noget, der kunne få de fleste nyvaccinerede til at lægge mobiltelefonerne:

- Hvor er det hyggeligt. For man sidder jo bare og kigger i sin mobil, mens man venter, konstaterede Niels Skipper, som havde planlagt at slå tiden ihjel med en sudoku. I stedet kom han til at lytte til melodier af Kai Normann Andersen og Leonard Cohen iblandet klassiske stykker.

Annonce

- Vi spiller for at sprede god stemning. Vi har jo stadig ikke lov at give koncerter endnu, forklarede en af musikerne, Jeppe Rasmussen på horn.

Da musikerne gik i gang, var Niels Skipper netop blevet vaccineret og skulle nu vente 15 minutter, før han kunne forlade vaccinationscentret. Det samme skulle Jette Klose Nielsen:

- Det er så fantastisk. Jeg nyder det virkeligt. Musikken giver en god og afslappet stemning, syntes hun.

Snart kommer normale tider

Musikken og vaccinationsstikket gav håb:

- Jeg glæder mig til at kunne gå til fitness, når jeg har fået andet stik. Jeg har trænet lidt derhjemme, men jeg savner at komme afsted og snakke med andre, sagde Niels Skipper.

- Jeg glæder mig til at komme ud at rejse. Vi skulle have været til Grækenland i sidste uge, men måtte aflyse, fortalte Emma Becker, som også fik sit første stik.

For Jette Klose Nielsen ændrer vaccinationen ikke så meget. Og dog:

- Jeg rejser ikke, og vi går ikke på cafe. Men jeg glæder mig på andres vegne over, at der kan blive lukket mere op, efterhånden som vi bliver vaccineret. Og nå ja, så glæder jeg til at skulle til koncert 21. maj i Augustenborg-hallen med Mark og Kristoffer. Den koncert har været udskudt flere gange, fortæller hun.

Annonce

Årgang 1952 og 1953

I denne uge vaccineres mellem 400-500 personer dagligt i Humlehøj-Hallen. Fra næste uge øges antallet til knap 1000 personer, oplyste tidligere praktiserende læge Henrik Schaumburg, der er ansat til at holde øje med de nyvaccinerede i de 15 minutter, de anbefales at vente, før de forlader vaccinationsstedet.

Det er primært aldersgruppen 65-74-årige, han nu viser hen til en ledig stol. Især årgang 1952 og 1953.

Også de kommende dage kan man møde musikere fra Sønderjyllands Symfoniorkester ved vaccinationscentrene i Sønderborg og Rødekro.

Næsten hver 4.

I Sønderborg Kommune er 17.469 personer eller 23,7 procent nu blevet vaccineret med første stik. 7.937 personer svarende til 10,8 procent har også fået andet stik.

Publikum vandrer normalt ikke ind og ud, når Sønderjyllands Symfoniorkester spiller. Men det var vilkårene, da koncertsalen var skiftet ud med vaccinationscentret i Humlehøj-Hallen. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Pernailla Brown på tubu, Phil Brown på trækbasun og Michael Mathiasen på trompet udgjorde halvdelen af gruppen. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Der var klapsalver, men også folk, der rejste sig midt i musikken for at gå. For det skulle de. Man må ikke blive siddende længere end 15 minutter. Foto: Birthe Juul Mathiasen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce