Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Musikrådet vil hylde Sønderborgs musikliv

Mihaela Oprea er violinist i Sønderjyllands Symfoniorkester og udkom med en plade i november 2018. Lokale pladeudgivelser skal anerkendes i højere grad, mener medlem af kulturudvalget, Bjørn Allerelli Andersen (S). Arkivfoto: Timo Battefeld
Sønderborg Musikråd har i mange år uddelt den årlige Musikpris til musikalske ildsjæle på vegne af kommunen. Nu vil musikrådet arbejde på at gøre prisuddelingen til en festdag på linje med Fritidsfesten for kommunens frivillige kræfter.

Sønderborg: Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det, men Sønderborg Kommune er rig på virksomme musikere. Hvert år er der eksempelvis flere musikere i kommunen, som udkommer med et album, og det vil musikrådet gerne fremhæve.

- Vi synes, der er behov for at lave en markering, som svarer til Fritidsfesten, hvor vi fokuserer på den musik, som bliver lavet i Sønderborg, fortæller formand for Sønderborg Musikråd, Anne Agerskov.

Siden 2006 har musikrådet i Sønderborg Kommune uddelt en årlig pris til mindst to ildsjæle, som har gjort en indsats for musiklivet i kommunen i det forgangne år. Prismodtagerne er ofte lokale kræfter, som har gjort en stor indsats for en mindre målgruppe. Ildsjælene bliver henstillet af de borgere, som nyder godt af initiativerne, og det har måske gjort Musikprisen til en lukket fest:

- Vi må konstatere, at Musikprisen ikke har haft den samlende effekt, som vi havde håbet på. Der er helt vildt meget musik i kommunen, men det eksisterer i øer for sig selv, forklarer Anne Agerskov og fortsætter:

- Musikrådet vil arbejde på at gøre Musikprisen større, end den er nu, så vi får en fællesskabsfornemmelse på tværs af aldre og genrer, siger hun.

Pladeudgivelser i Sønderborg

Bjørn Allerelli Andersen (S) fremhæver fem pladeudgivelser i kommunen indenfor det seneste halve år:

  1. "Tango Jalousie" af Mihaela Oprea, november 2018.
  2. "Den Blå Planet" af Munch & Broderskabet, december 2018.
  3. "Concertos for Organs and Orchestra" af Ulrik Spang-Hannsen, marts 2019.
  4. "Gåsemor - Eventyrmusik for Orgel" af Anne Agerskov, marts 2019
  5. "For Sønderjylland" af Benny Engelbrecht, april 2019

Musikalsk markering

Anne Agerskov håber på, at nye initiativer til Musikprisen kan træde i kraft fra 2020. Medlem af kulturudvalget, Bjørn Allerelli Andersen (S) er med på idéen:

- Musik bliver tit forbigået i kommunen. Jeg mener, at vi skal hædre dem, der gider at gøre en indsats for musikken, siger han.

Bjørn Allerelli Andersen (S), ønsker blandt andet mere fokus på pladeudgivelserne i kommunen:

- Alene i år kan jeg tælle til fem plader, som er udgivet af én fra Sønderborg. De står selv for promoveringen af deres udgivelser, og det er alt sammen for egne penge. En anerkendelse fra musikrådet vil hjælpe pladeudgivelserne med at blive mere synlig, fortæller Bjørn Allerelli Andersen (S).

Hvordan det musikalske modstykke til Fritidsfesten vil tage form, skal Anne Agerskov fra Sønderborg Musikråd, Mette Rasmussen fra Det Sønderjyske Sangcenter og Bjørn Allerelli Andersen (S) fra kommunens kulturudvalg tale videre om til et møde sidst i maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce