Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Musse sov stille ind

Cathrine Hansen kaldet Musse. Foto: Privatfoto

Nordborg: Den 4. december døde vores mor, Cathrine Hansen – også kendt som Musse. Hun sov stille ind og fik dermed fred efter en kortere sygdomsperiode.

Det blev dog et knap 92 år langt liv med rigtigt mange glæder - men naturligvis også en del udfordringer. Ja, måske fik hun lidt flere udfordringer, end vi mennesker i gennemsnit vil opleve. Men aldrig har hun beklaget sig og aldrig har hun været negativt stemt. Dette har altid været grundværdien i mors livssyn.

Vores mor blev født 22. februar 1930 og hun er opvokset på gården Krammark på Broagerland - lige midt mellem Gammelgab og Dynt. Her var hun storesøster for sine 2 søskende - Johanne og Tøge.

Annonce

I Broager fandt hun også sin mand, Bent, og med ham fik hun 3 sønner – Hans Peter, Gert og Jens. Bent døde i 1999 og sønnen Hans Peter døde i 2009. Gert og Jens bor begge i Nordborg.

Ja, og ”livet” bragte vore forældre til Nordborg - først til Pøl og sidenhen til Kirkeby, hvor mor boede i 52 år. Dengang var det en større ”rejse”, når man skulle flytte fra Broager og helt til Nordborg. Alligevel formåede Musse og Bent at holde fast i venskaber og fællesskabet med deres Broager-slæng gennem hele livet.

Og dette samtidigt med, at vennerne og naboerne fra Pøl sammen med venner og naboer fra både Omøvej og Enøvej også var en fast bestanddel af samværet og de jævnlige sammenkomster. Også vore egne venner og kammerater har nydt at komme på besøg - og henad vejen både med børn og børnebørn. Her kom de altid til et åbent og meget gæstfrit hjem. Dette var varemærket for vort hjem og for vore forældre.

Dygtig til meget

Mor var fantastisk dygtig til alle mulige gøremål. Det hører måske også den generation til. Så vil vi blive klogere på bæredygtighed, så kan vi givetvis lære meget af, hvordan ressourcerne her blev brugt og udnyttet på bedste vis. Og vi har skam aldrig manglet noget.

I alle sammenhænge - i familien, hjemmet, jobbet, venskabet og fritidsinteressen bidrog hun med engagement, evner og indsats. Og det faldt hende helt naturligt - for det lå i hendes dna og i de værdier, som hun var opvokset med. Ingen over fællesskabet var ikke bare et motto, der lød godt. Det blev også levet - og sådan er vi i familien også blevet formet som mennesker.

Vores mor var også et meget musisk menneske. Det var et nyttigt og givtigt modstykke til familiens 4 andre medlemmer, som nok var mere optaget af de praktiske og sociale aspekter i livet. Mor digtede, skrev, tegnede og malede, hun syede, strikkede og hæklede, hun ”samarbejdede” med sine blomster og planter - ja, hun var kreativ og udtryksfuld på rigtigt mange områder.

En særlig status har vores mor hos alle børnebørnene. Det er en status, som ikke bare er kommet af sig selv. Den er således opbygget gennem utallige timer med samvær, hygge, leg, nærvær, spil og forkælelse. Alle elskede et besøg hos farmor og hun var en stor inspiration for dem. Det var ”en til en wellness” kombineret med diskret dannelse og en indføring i mange vigtige (livs)færdigheder.

Alt har sin tid

Vi har nu mistet et usædvanligt godt menneske, som havde et enormt positivt livssyn og som havde en empati ud over det sædvanlige. Alt dette blev bragt i spil - og din familie og medmennesker elskede og nød godt af dit selskab og dit nærvær. Denne store livslange ”investering” har båret frugt i form af en kæmpe taknemmelighed og en lige så stor kærlig erindring, som alle dine nærmeste i den sidste tid og i den kommende tid sender i din retning.
Alting har sin tid. Men der er dog kommet en stjerne mere på himlen.
Vi vil mindes Musse med glæde og kommer til at savne hende. Mange tak for tiden og for din kærlighed.


Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Stigende energipriser skaber vækst i Sønderborg-virksomheden Niko

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Tre gamle træer fældet ved Sønderborg Slot: Derfor skulle de ned

Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Fra børnehaveklassen til byrådet: Her er vores ønsker til jer

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Stormen Malik lukker trafikeret havnegade

Ugeavisen Sønderborg

Vicedirektør på EUC Syd går på pension: Slipper ikke helt arbejdslivet

Ugeavisen Sønderborg

Stigende antal coronasmittede rykker byrådsmøde til ny adresse

Ugeavisen Sønderborg

Anmelder blev overvældet af pigekor og Efterklangs fælles sang: Nu fortsætter samarbejdet med tre koncerter

Ugeavisen Sønderborg

Nyt tilbud til gymnasieelever: Få gratis undervisning i matematik på SDU

Ugeavisen Sønderborg

Debat: Sønderborg Kommune skal være en god kommune for mennesker med handicap

Ugeavisen Sønderborg

Den sidste fotograf klapper fotoalbummet sammen: - Jeg har aldrig truffet en sværere beslutning

Ugeavisen Sønderborg

Det er ikke rart at høre

Ugeavisen Sønderborg

Skal dit barn være star?

Ugeavisen Sønderborg

Mobning og abe-jokes gjorde Nilan stærk: Nu vil han være statsminister

Ugeavisen Sønderborg

Dem sagde vi farvel til

Annonce