Annonce
112

Mystisk motorbåd drevet ind ved Skelde Vig

Motorbåden uden havn og nummer er formentlig bliver "droppet" ude på Flensborg fjord. Foto: Timo Battefeld
Naboer til Skelde Vig er bekymret over, at en motorbåd ligger inde ved land. Med blæst og storm kan bunden let blive slået i stykker med en olieforurening til følge.
Annonce

Broagerland: En mystisk motorbåd har i godt en uges tid ligget helt inde ved kysten i Skelde Vig på Broagerland.

Tidligere fisker Christian Gregersen, Skrækkehøj, bor helt ned til vandet i Skelde Vig, og han opdagede pludselig, at en motorbåd var drevet ind til kysten.

Han fortæller, at motorbåden er en træbåd, den 12-15 meter lang, har en overbygning, men er uden navn og nummer. Motorbåden er formentlig drevet i land mellem torsdag og fredag i uge 48.

Christian Gregersen er af den opfattelse, at motorbåden med vilje er blevet "droppet" på Flensborg fjord, og med den den sydlige vind er motorbåden drevet ind i Skelde Vig. Den kunne teoretisk komme fra den anden side af Flensborg fjord, hvor Langballigau ligger, men det er der ingen, der tror på.

Havnemester Torben Østerby i Sønderborg har opsyn med cirka 300 bådpladser i Sønderborg, Egernsund, Gråsten, Augustenborg og Hardeshøj, men han har ikke hørt noget om en løsrevet motorbåd.

- Der har ligget en motorbåd i Nybøl Nor i længere tid og en motorbåd i Egernsund i fem-syv år, fortæller havnemester Torben Østerby. Han kan ikke sige noget om, det har en sammenhæng med motorbåden i Skelde Vig. Men han siger også, at det sker ind i mellem, at et gammelt skib bliver "droppet", og dermed undgår ejeren bøvl med at få skibet fjernet.

Da det er en træbåd, kan den let blive slået i stykker, og så kan der blive tale om udslip af olie og dermed forurening af vandet i Skelde Vig.

Christian Gregersen, tidligere fisker og nabo til Skelde Vig

Annonce

Ikke meldt stjålet

- Den er ikke meldt stjålet, og ingen har været i havsnød, konstaterer politikommissær Thomas Berg fra politiet i Sønderborg. En patrulje med to betjente har været ude og kigge på motorbåden, der ligger på stenene helt inde ved land.

Politikommissær Thomas Berg fortæller, at kommunen og politiet prøver at finde ejermanden, så motorbåden kan blive fjernet.

Naboerne ved vandet i Skelde Vig mener, at det skal gå hurtigt med at få fjernet motorbåden.

- Da det er en træbåd, kan den let blive slået i stykker, og så kan der blive tale om udslip af olie og dermed forurening af vandet i Skelde Vig, siger Christian Gregersen, der har en idé om, at motorbåden tidligere har ligget i Fiskenæs ved Gråsten.

Kender nogen noget til motorbåden, vil politiet gerne høre nærmere på telefon 114.

Den strandede motorbåd kan let få slået hul i bunden, når den ligger på stenene ved kysten i Skelde Vig. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce