Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Næste år på denne tid er der ingen tomme butikker i Sønderborg

Citymanager Axel Nielsen lover, at der ikke er flere tomme butikslokaler i Sønderborg om et år.Foto: Timo Battefeld
Det løfte kommer - igen - fra Sønderborg Handels citymanager Axel Nielsen. Han glæder sig over, at luften er lukket ud af al snak om, at Borgen Shopping dræber gågaden.
Annonce

Sønderborg: Der kommer hele tiden nye butikker til Sønderborg og antallet af tomme lokaler fortsætter derfor med at falde. Det skaber optimisme - også hos Sønderborg Handels citymanager Axel Nielsen, der udstikker et løfte om, at der ikke er tomme butikker i Sønderborg på denne tid næste år.

I øjeblikket er status, at der mangler fem lejere i Borgen Shopping, mens der i bymidten er otte ledige lokaler. Men det er gennem hele året gået i den rigtige retning. Da Axel Nielsen tiltrådte stillingen for et lille år siden, var der 23 ledige lokaler i bymidten. Dengang lovede han ugeavisen, at alt ville være udlejet inden udgangen af 2019 - og i dag kan han godt se, at det var lige lovlig optimistisk.

Alligevel er han ikke i tvivl om, at både Borgen Shopping og bymidten må melde alt udsolgt i december 2020. I Øst har der stort set ikke været ledige lokaler, siden opførelsen af Stenager Centret.

Det er bedre at tjene mindre end ingenting og byen har virkelig noget ud af, at der kommer liv i lokalerne. Ved at have en lavere husleje, er der også personer, som kan prøve noget af.

Citymanager Axel Nielsen

Annonce

Udlejere rimelige

Der er flere årsager til, at antallet af butikker stiger i Sønderborg. Den væsentligste er ifølge citymanageren, at det er lykkes Sønderborg Handel at overbevise udlejerne om, at det er en god idé at sætte lejen ned.

- Det er bedre at tjene mindre end ingenting og byen har virkelig noget ud af, at der kommer liv i lokalerne. Ved at have en lavere husleje, er der også personer, som kan prøve noget af, siger Axel Nielsen.

Prisen for udlejerne har dog været, at de i flere tilfælde får mindre end det halve af den leje, de indkasserede for bare to år siden, siger citymanageren, der dog ikke kan udelukke, at der her og der er indgået aftaler om en stigning i fremtiden.

En anden årsag til, at der er fremgang for Sønderborg Handel, tilskriver Axel Nielsen det gode samarbejde, han har med citydeveloper Brian Petersen.

- Det er lettere at arbejde godt sammen, når man kender hinanden, siger citymanageren.

Annonce

Mere på vej

En af de ting, der i øjeblikket er fokus på, er det lokale i Perlegade, som tidligere husede Tiger. Det er stort, og Axel Nielsen har forsøgt at overbevise udlejeren om, at det nok er en god idé at dele det op i for eksempel tre lejemål.

Der er også fokus på at få flere medlemmer i Sønderborg Handel, og selv om der er væsentlige butikker, som ikke er på medlemslisten, kigger Axel Nielsen i retning af andre erhverv. Blandt andet på håndværkerne. Medlemmerne finansierer foreningen, og derfor er det vigtigt, at mange bakker op. Og det er der mange, som gør. Der er i dag 205 medlemmer - det tal er i år steget med 20.

Axel Nielsen glæder sig over, at antallet af tomme butikslokaler i bymidten nu er på et niveau, hvor selv den største modstander af opførelsen af et stort butikscenter i bymidten, har vanskeligt ved at blive taget alvorligt. Antallet af ledige butikslokaler bliver ved med at falde - og det falder yderligere om meget kort tid. Der sker nemlig igen noget i Sønderborgs bymidte. Hvad det er, ønsker hverken citydeveloperen eller citymanageren sige. Men det er umiddelbart forestående - de venter begge underskrifter inden årsskiftet.

Der er masser af menneskere i gågaden, og den død, som nogle spåede Øvre Perlegade, er aflyst. Foto: Timo Battefeld
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce