Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Billund er fortsat landsdelens topscorer, hvad angår smittetryk. Derefter følge Vejen. I alt seks af landsdelens ti kommuner har kritiske tal. Foto: Johan Gadegaard
Samtlige kommuner i Syd- og Sønderjylland har enten bekymrende eller kritisk mange coronasmittede. Undtagen Varde. Onsdagens opdatering viste det næststørste antal af nye smittede, der nogensinde er opgjort i Danmark.
Annonce

Covid-19:  Det går fortsat mere op end ned, når Statens Serum Institut dagligt opdaterer kommunernes coronatal.

Det gælder også i Syd- og Sønderjylland, hvor onsdagens opdatering viser, at syv ud af ti kommuner har oplevet stigende smittetilfælde siden tirsdag.


Dermed er Varde Kommune med blot seks smittede per 100.000 borgere den eneste kommune i landsdelen, som hverken har bekymrende eller kritisk mange smittetilfælde.


Det er fortsat Billund Kommune, som har landsdelens højeste smittetryk. De danske myndigheders kritiske grænse lyder på 30 smittede per 100.000 borgere, og i Billund er smittetrykket helt oppe på 131,7 smittede per 100.000 borgere.

Det er tredjehøjest i hele landet og kun overgået af Brøndby og Jammerbugt kommuner. Der er dog ikke langt ned til landsdelens nummer to, Vejen Kommune, som har et smittetryk på 126,5 smittede per 100.000 indbyggere. Det er nummer fem på landsplan.

Smittetal onsdag den 21. oktober

Tallene viser, hvor mange der netto er blevet konstateret smittet med coronavirus de seneste syv dage. (I parentes er tirsdagens tal)

Varde: 3 (5)

Esbjerg: 66 (65)

Fanø: 1 (1)

Billund: 35 (37)

Vejen: 54 (45)

Kolding: 39 (34)

Haderslev: 14 (13)

Tønder: 34 (28)

Aabenraa: 30 (24)

Sønderborg: 17 (15)

Kilde: Statens Serum Institut

De øvrige kommuner i Syd- og Sønderjylland, der er over den kritiske grænse, er Esbjerg, Tønder, Aabenraa og Kolding. Derudover er Haderslev, Sønderborg og Fanø kommuner på bekymringslisten. Det er, når en kommune har flere end 20 smittede per 100.000 borgere.

Dermed er Varde Kommune med blot seks smittede per 100.000 borgere den eneste kommune i landsdelen, som hverken har bekymrende eller kritisk mange smittetilfælde.

I hele landet var der fra tirsdag til onsdag hele 630 nye bekræftede smittetilfælde. Det er det næsthøjeste, der nogensinde er opgjort i Danmark, og det er blot tredje gang, at tallet er over 600.

To personer med covid-19 døde fra tirsdag til onsdag, og der er i alt seks færre personer indlagt på de danske sygehuse, så der nu i alt er 122 patienter. Heraf er 16 på en intensivafdeling, mens ni er så syge, at de er i respirator.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce