Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nethandel lukker kultbutik i Nordborg

Sonja Pagh Pedersen synes, at borgerne på Nordals skal støtte de lokale butikker. Foto: Jens Eilertsen
Garniture har de seneste år mistet mange kunder. Det tager indehaveren konsekvensen af. Sonja Pagh Pedersen lukker butikken ved udgangen af året og opfordrer borgerne på Nordals til at bakke områdets butikker op.
Annonce

Nordborg: Garnbutikken Garniture i Nordborg har opnået noget nær kultstatus blandt strikkere. Kunderne har siden forretningen åbnede i Nordborg Farve og Tapet i 2004 været parate til at køre fra både Gråsten, Broager, Sønderborg og Sydals for at købe ind hos Sonja Pagh Pedersen. Hun er selv ivrig strikker og ved derfor meget om varene, og så har hun i alle årene taget på messer for at finde det helt rigtige garn. Derfor har hun haft et udvalg og en kvalitet, der ikke har været magen til i området.

Det har gennem årene sendt en strøm af strikkere til Nordals, men de seneste år har stadig færre fundet vej til butikken. Siden 2017 har nedgangen været mærkbar. Det tager indehaveren nu konsekvensen af. Garniture lukker med udgangen af året.

Sonja Pagh Pedersen er ikke i tvivl om, at det er nethandlen, som lukker hendes butik. Flere trofaste kunder er faldet fra, og allerede i begyndelsen af oktober tænkte indehaveren: Nu ser jeg lige, om nedgangen fortsætter resten af efteråret. Det gjorde den, og da det ikke er lykkedes at sælge Garniture - to gange har det været tæt på - så er kultbutikken fortid, når vi kommer på den anden side af nytår.

Det er trist for mig at lukke butikken og sige farvel til alle de dejlige kunder. Næste uge har jeg den sidste strikkecafé, og der kommer 10 til 15 damer - det bliver ikke let. Vi har strikket sammen i mange år.

Sonja Pagh Pedersen

Annonce

Trist

- Jeg kan jo ikke løbe fra det, der står på dåbsattesten, men jeg ville have fortsat Garniture, hvis kunderne var der. Men det er de ikke, siger den 74-årige indehaver, der kommer med en appel til indbyggerne på Nordals.

- Det er for sent at redde Garniture, men jeg vil gerne opfordre alle på Nordals til at gå ind i butikkerne. Se og hør, hvad de har - for de har mere, end de fleste ved. Gør det, før der handles på nettet eller ude af byen. Det er vigtigt for området, at butikkerne har det godt.

Der er afskedsreception i Garniture 20. december fra klokken 15 til 19. Sonja Pagh Pedersen gruer for den dag - og kan ikke afvise, at hun kommer til at fælde en tåre.

- Det er trist for mig at lukke butikken og sige farvel til alle de dejlige kunder. Næste uge har jeg den sidste strikkecafé, og der kommer 10 til 15 damer - det bliver ikke let. Vi har strikket sammen i mange år, siger Sonja Pagh Pedersen.

Sonja og Bent "Benner" Pedersen er kendte ansigter i Nordborg efter næsten 40 år som butiksindehavere. Foto: Jens Eilertsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce