Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nord-Als Musikfestival sætter gang i havefester med to festivalvogne

Nord-Als Musikfestival tager festivalstemningen med hjem i private haver. Arkivfoto: Timo Battefeld
Nord-Als Musikfestival er aflyst, men festivalen vil alligevel gerne ud til sit publikum. Derfor kører festivalen rundt med to festivalbusser til private fester lørdag den 13. juni.
Annonce

Als: Den anden weekend i juni skulle en udsolgt Nord-Als Musikfestival fejre sit 40 års jubilæum sammen med publikum. Men jubilæumsfestivalen er aflyst på grund af corona. Festivalforeningen vil dog alligevel gerne sørge for god festivalstemning lørdag den 13. juni.

Derfor har festivalen besluttet at køre rundt på Als til private fester med en festivalbus, der sælger drikkevarer og spiller musik.

- Vores gæster kan ikke komme og besøge os. Så må vi jo besøge dem hjemme i deres haver, siger festivalformand Karsten Fibiger.

Tilbuddet er blevet taget så godt imod af alsingerne, at der nu sættes to festivalbusser ind lørdag den 13. juni. Over 40 steder havde torsdag bedt om besøg af festivalen.

- Vi prøver at lægge en rute, så vi kan nå at besøge alle med en ølvogn. Man kan købe øl, gin hass og shotsrør, og så spiller vi musik. Overskuddet fra turen vil gå til de foreninger, der plejer at hjælpe os under festivalen, siger Karsten Fibiger.

De to festivalbusser er ølvogne, der er lånt ved Fuglsang. Den ene ølvogn er dekoreret af graffitikunstneren Andreas Welin, der stammer fra Sønderborg.

Sidste tilmeldingsfrist er fredag den 5. juni til nordals@musikfestival.dk

- Det er privatfester, som folk har bedt om besøg til. Der er også nogle, der skriver, at de vil holde deres egen lille festival, siger Karsten Fibiger.

Forsamlingsforbud

Ifølge Rigspolitiet gælder det nuværende forsamlingsforbud på over ti personer ikke i private boliger og haver i tilknytning hertil. Der opfordres dog til at følge de generelle anbefalinger fra sundhedsmyndighederne om hygiejne, om at holde behørig afstand og om hensigtsmæssig adfærd i øvrigt.

Det nuværende forsamlingsforbud gælder frem til den 8 juni. Statsminister Mette Frederiksen sagde i forbindelsen med den yderligere genåbning af fase 2, at forsamlingsforbuddet efter 8. juni kan hæves til mellem 30 og 50 personer, hvis genåbningen er gået godt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce