Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nordborg-dreng på tærsklen til noget stort

Morten Poulsen (th) med en af virksomhedens 20 medarbejdere.

Morten Poulsen har forladt drømmejobbet hos Google for at blive selvstændig og udvikle nyt PIM-system. Der er på to måneder kommet 100 nye kunder.

København: Morten Poulsen fra Nordborg er sikker på, at han står på tærsklen til noget stort. Sammen med makkeren Alejandro López har han stiftet firmaet Plytixs og i lang tid sad de to i en lejlighed i Malaga og programmerede 18 timer i døgnet.

De mange timer foran skærmen har æren for, at de nu kan tilbyde et system, der giver virksomheder mulighed for at samle informationer, priser og billeder og sende det hele ud til deres kunder.

Det lyder måske ikke som den store sensation - men det er det, forsikrer Morten Poulsen. Han er sikker på, at Plytixs bliver en af de helt store spillere, og han gør opmærksom på, at markedet for den slags systemer ventes at vokse fra 30 til 100 milliarder i 2021.

- Markedet er i dag kendetegnet af store, komplekse og dyre løsninger, som de små virksomheder ikke har råd til. De nøjes typisk med et excel-ark, Dropbox og Google Drive, når de skal sende opdaterede produktdata ud til forhandlerne, siger Morten Poulsen.

Det er da vores exitstrategi, at Google eller Amazone kommer og køber os. Men vi skal videreudvikle produktet, og i dag er det en stor fornøjelse bare at se det køre.

Morten Poulsen
Annonce

Hos Google

- Når man kigger rundt på internettet er det nemlig sådan, siger han, at der hele tiden løbes på hjemmesider med forældet produktinformation - for eksempel tøjfirmaer, som i efteråret stadig viser forårsmoden.

- Vi tror, at vi at vi med vores prisrigtige og brugervenlige produkt kan gå ind og ændre en industri, som i dag drives af tunge spillere som IBM, siger Morten Poulsen.

Annonce

Produktet er der

Udviklingsarbejedet slutter aldrig, men Morten Poulsen sidder ikke længere 18 timer foran skærmen. Nu er arbejdsdagen nede på gennemsnitligt 11 timer og der er masser af rejseaktivitet. Men det vigtigste er, at produktet er i handlen, og Morten Poulsen fortæller stolt, at der kom 52 kunder til i maj. I skrivende stund har 46 kunder henvendt sig i juni.

Nu begynder firmaet altså at høste frugten af de mange timer, de to indehavere sad foran computeren i Malaga. Der er ansat 20 medarbejdere, og de ejer godt 10 procent af firmaet. Det var nødvendigt at sælge godt 20 procent for at få kapital til opstarten, men de resterende cirka 68 procent ejer Morten Poulsen og Alejandro López.

- Hvis jeres produkt er så godt, som du siger, så bliver det vel snart opkøbt.

- Det er da vores exitstrategi, at Google eller Amazone kommer og køber os. Men vi skal videreudvikle produktet, og i dag er det en stor fornøjelse bare at se det køre, siger Morten Poulsen.

Han har en ingeniøruddannelse fra Syddansk Universitet bag sig og inden han fik sit eksamensbevis, blev han headhuntet til Google i Irland. Herfra gik turen til Google i København, og det var her, den nu 32-årige alsinger så, at der var et hul i markedet. Derfor valgte han at forlade drømmejobbet hos Google for at blive selvstændig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce