Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nu er Jette endelig blevet psykoterapeut

Jette Abildboe Olesen har efter 28 års overvejelser taget uddannelsen som psykoterapeut. Foto: Jens Eilertsen
Jette Abildboe Olesen læste i 1992 en artikel i ugeavisen, der fik hende til at overveje at blive psykoterapeut. Nu - 28 år senere - har hun taget uddannelsen.
Annonce

Bro: Jette Abildboe Olesen tænker af og til tilbage på en gang i 1992, da hun stod med to børn og en uddannelse som sygeplejerske. I Sønderborg Ugeavis læste hun et interview med Kari Bjerke, der i dag er mindfullness instruktør og klummeskribent i ugeavisen. Kari Bjerke blev interviewet for 28 år siden, fordi hun havde været igennem en vanskelig tid og havde gode erfaringer med psykoterapeut Claus Bülow fra Sønderborg.

Historien gjorde indtryk på Jette Abildboe Olesen, der faktisk en kort stund overvejede at skifte til psykoterapeut. Men det blev ikke til noget - hun havde jo to børn at tænke på og havde også en uddannelse som sygeplejerske.

Alligevel kunne hun ikke rigtigt slippe tanken om at blive psykoterapeut - hun kopierede artiklen i Ugeavisen og så gik livet videre med yderligere to barn og to skilsmisser.

Annonce

I dybt hul

I 2005 faldt Jette Abildboe Olesen ned i et dybt fort hul. En skilsmisse og fire dødsfald i den nærmeste familie trak tæppet væk under hende, og syv måneders sygemelding fra jobbet som hjemmesygeplejerske i daværende Augustenborg Kommune fulgte.

Det lykkedes takket være en psykoterapeut at komme op fra det mørke hul, og den gode erfaring gjorde, at Jette Abildboe igen i 2017 søgte hjælp hos en psykoterapeut - og det kom der noget meget positivt ud af. Psykoterapeuten sagde til Jette Abildboe Olesen, at hun kunne blive en god psykoterapeut og at hun burde gå ind i branchen.

Jette Abildboe Olesen har indrettet klinikken på adressen i Bro. Foto: Jens Eilertsen

I dag har den 55-årige kvinde igen styr på sit liv, og hun driver en lille klinik på adressen i Bro, der især hjælpe personer komme af med gamle traumer. Jette Abildboe Olesen er nada-udøver og reiki-healer - og for kort tid siden fik hun endelig afsluttet den psykoterapeut-uddannelse, der har været på vej siden 1992, da hun læste artiklen i ugeavisen.

Annonce

Fødselshjælper

Jette Abildboe Olesen gør meget ud af at forklare, at hun ikke kan omprogrammere sindet og tankerne hos de personer, som kommer i klinikken, men hun kan give dem værktøjer, så de selv kan gøre det. De kan gå ind i sindet og løsne op for nogle blokeringer, der måske er opstået for mange år siden. Det hedder neuro linguistisk programmering.

- Jeg er bare en assistent - en fødselshjælper. Jeg hjælper dem med at komme i kontakt med noget, der skal ud, fortæller Jette Abildboe Olesen.

Annonce

Fra fjern fortid

Hun hævder, at alle kan bære rundt på noget fra en fjern fortid, der gør, at de får det skidt fysisk - uden at de egentlig ved, hvad det er. Og det er så her, hun kan gå ind og søge i fortiden samt hjælpe ved at lære personen at programmere sindet og bryde med vaner og fobier.

- Vi får ryddet op i gamle traumer og ændret handlingsmønstre. Det er vigtigt, for det kan godt være, at man synes, at man er kommet sig over en krise, men kroppen glemmer ikke, hvad den har oplevet, siger Jette Abildboe Olesen.


Vi får ryddet op i gamle traumer og ændret handlingsmønstre. Det er vigtigt, for det kan godt være, at man synes, at man er kommet sig over en krise, men kroppen glemmer ikke, hvad den har oplevet.

Jette Abildboe Olesen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce