Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nu kan handicappede igen får flere på besøg

Beboerne på bostedet Skrænten måtte holde julebingo uden pårørende, mens døren var lukket. Nu er der igen fri adgang. Arkivfoto: Katrine Stampe
28 botilbud i Sønderborg er igen åbne for familie og venner. For langt de fleste beboere er nu vaccineret.

Sønderborg: Over 90 procent af beboerne på Sønderborg Kommunes 28 botilbud er nu færdigvaccineret mod covid-19, og det får Sønderborg Kommune til slække besøgsrestriktionerne. 370 handicappede borgere kan nu modtage besøg af venner og familie.

Det glæder formanden for social- og seniorudvalget Preben Storm:

- Vi er sociale væsner, og det betyder uendelig meget, at man frit kan få besøg af ens omgangskreds og inviterer venner og familie indenfor i ens hjem. Og så glæder jeg mig over, at så mange har taget imod vaccinen. Over 90 procent – det er rigtig flot, siger han i en pressemeddelelse.

Annonce

Sønderborg Kommune indførte restriktionerne 4. november sidste år, hvorefter beboerne kun måtte få besøg af én til to nærmeste pårørende. Alle andre besøg skulle foregå udendørs.

Men selv om restriktionerne er hævet, anbefaler sundhedsmyndighederne stadig, at alle begrænser samvær inden døre til højst fem personer. Udenfor gælder, at det er forbudt at forsamles flere end 10 personer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce