Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nu spiller byens to bowlingklubber på samme bane

Kenneth Pedersen (tv) og Simon Hartig Christensen sidder nu i samme bestyrelse. Foto: Jens Eilertsen
Sønderborg Strikers og Søndeborg Bowling Klub 2015 er gået sammen i Sønderborg Bowlling Klub. Medlemsfrafald i Sønderborg Strikers er væsentligste årsag til, at der fusioneres.

Sønderborg: Sønderborgs to bowlingklubber, Sønderborg Strikers og Sønderborg Bowling Klub 2015, går sammen og bliver til Sønderborg Bowling Klub. Fusionen blev 31. juli godkendt af Dansk Bowling Forbund.

De to klubber fusionerer, fordi især Sønderborg Strikers havde vanskeligt ved at rekruttere medlemmer. Før fusionen var der kun 15 tilbage. Sønderborg Bowling Klub har i alt godt 50 medlemmer.Det er selvfølgelig en trist udvikling. Da det kørte bedst, var vi i Sønderborg Strikers oppe på mellem 40 og 50 medlemmer, men mange medlemmer er ældre og falder fra, og vi var altså nede på 15 til sidst.

Simon Hartig Christensen


Næstformand i den nye klub, Simon Hartig Christensen, der kommer fra Sønderborg Strikers, siger, at det giver god mening at fusionere. Han mener, at der vil være et bedre sammenhold og klubliv i en klub med godt 50 medlemmer og at det vil være lettere at stille hold samt finde sponsorer.

Ikke kun Sønderborg

Næstformanden understreger, at tilbagegangen i antallet af spillere ikke kun er noget, klubberne i Sønderborg oplever. Det er over hele landet, at der bliver færre spillere med licens. I dag er antallet 5000, men i 90erne var man oppe på cirka 15.000, siger Simon hartig Christensen.

- Det er selvfølgelig en trist udvikling. Da det kørte bedst, var vi i Sønderborg Strikers oppe på mellem 40 og 50 medlemmer, men mange medlemmer er ældre og falder fra, og vi var altså nede på 15 til sidst.

Samme frafald oplevede Sønderborg Bowlign Klub 2015 ikke. Klubben har kun fem år på bagen.

Annonce

Færre damer

Der er stor mangel på damespillere. Den nye klub, som altså i alt har godt 50 medlemmer, har kun tre damespillere og tre piger i ungdomsafdelingen. Kenneth Pedersen er menigt bestyrelsesmedlem i den nye klub. Han har ikke et svar på, hvorfor pigerne - ikke kun i Sønderborg, men i hele landet - forlader sporten.

Der er tilladt at stille med mixhold - bare ikke i de to bedste rækker.

Den nye klub har to hold i tredje division og et hold, der kæmper for at blive i første division.

Sønderborg Bowling Klub

Sønderborg Bowling Klub er nu en realitet. Medlemsantallet ligger på godt 50.

Der er øveaften i Fun Bowling hver tirsdag for ungdomsspillere fra 18-19 og for seniorer fra 19-21. Er man interesseret i at prøve kræfter med bowling, er det bare at dukke op. Der spilles gratis den første måned.

Kontingentet er årligt 300 kroner og 500, hvis der spilles turnering. Derudover betales der 250 kroner om måneden til Fun Bowling. Det betyder, at der er ubegrænset adgang til banerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce