Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ny møbelbutik i Sønderborg født på Froggy i Odense

Jesper Bjørnstad er medejer af LivingRoom, der åbner afdeling i Sønderborg fredag 27. november. Foto: Jens Eilertsen
To fynboer mødtes tilfældigt til en julefrokost i december 2019. Efter flere øl og snaps enedes de om at åbne møbelbutikker - og det gjorde de så. Butik nummer fire åbner i Sønderborg fredag 27. november.

Sønderborg: Fredag 27. november - Black Friday - åbner møbelforretningen LivingRoom i  bygningen, som også huser Clinique K i Perlegade. Butikken er på 500 kvadratmeter, og den er resultatet af et møde på værtshuset Froggy i Odense i december 2019. Det var dengang, der var fuld tryk på julefrokosterne, og to gamle venner og tidligere forretningspartnere mødtes helt tilfældigt.

Jesper Bjørnstad var den ene, og han fortæller, at han fra 2000 til 2004 havde møbelforretningerne M og M Lagersalg sammen med makkeren Michael Krarup, og da de to mødtes igen blev det - sikkert over en del øl og snaps - aftalt, at de skulle åbne en møbelforretning sammen i Flensborg.

På det tidspunkt havde Jesper Bjørnstad arbejdet ni år i Spanien, hvor han solgte ejendomme og arbejdede med møbler, og makkeren havde boet på Bali.

Annonce

Droppede Flensborg

Det viste sig at være vanskeligt at finde et egnet lokale i Flensborg, og så enedes de to om at åbne LivingRoon i hjembyen Odense. Konceptet er, at møblerne skal være billige, men at der skal være værdi for pengene. Der skal være sådan, at butikkerne indeholder alt til hjemmet - senge, sofaer, spiseborde, stole og så videre. Også flere kendte brands inden for brugskunst fandt vej til butikken i Odense.


Jesper Bjørnestad med Michael og Maria Krarup ved en af de tidligere butiksåbninger. Foto: Privatfoto

Konceptet viste sig at holde i Odense - til trods for, at dørene blev slået op kort efter nedlukningen - og der er siden åbnet butikker i Taastrup og Ålborg. Sønderborg bliver altså nummer fire. Når butikken i Perlegade er klar, tager de to makkere til Hillerød for at åbne endnu en butik, og de har også kig på både Århus og Esbjerg.

Der er ikke et mål for, hvor mange butikker, der skal åbnes, men Jesper Bjørnstad siger, at de to hele tiden kigger sig omkring for at finde byer, hvor det giver god mening at åbne en afdeling. Da LivingRoom kom rigtigt godt fra start, meldte to investorer sig - derfor kan kæden vokse i højt tempo - noget, der passer de to makkere godt. Jesper Bjørnstad siger, at han hat det bedst, når tingene foregår i et højt gear.

Annonce

Blev ringet op

- Hvorfor er det Sønderborg, som får den fjerde afdeling af LivingRoom?

- Jeg blev ringet op af Brian Pedersen fra EDC Poul Erik Beck i Sønderborg. Han sagde tillykke med afdelingen i Ålborg - og spurgte så: Hvad med Sønderborg? Vi tog ned og kiggede på lokalet - udlejeren var rigtig flink og prisen er fornuftig. Så vi sagde ja, og så gik det hurtigt, siger den 43-årige møbelmand.


Jeg blev ringet op af Brian Pedersen fra EDC Poul Erik Beck i Sønderborg. Han sagde tillykke med afdelingen i Ålborg - og spurgte så: Hvad med Sønderborg?

Jesper Bjørnstad


Sådan kommer butikken i Sønderborg til at se ud. Foto: Privtfoto

Udlejeren var noget overrasket over, at Jesper Bjørnstad med det samme bad om nøgle og sagde, at maleren ville komme dagen efter. Der blev også hurtigt bestilt møbler til butikken.

Mens Jesper Bjørnstad taler med ugeavisen om det stramme program, går lyset i hele bygningen. Det får dog ikke manden, der trives bedst i de høje gear, til at panikke. Han går med ugeavisen ud på gaden til fotografering, ringer til udlejeren og lover: Vi skal nok nå det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce