Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nybølbanen søges udvidet til internationale løb

Et hop under DM-finalen i motocross på Nybølbanen sidste år. Arkivfoto: Jacob Schultz
Sønderborg Motor Club (SMC) ønsker at udvide Nybølbanen til internationale konkurrencer og ønsker mere plads. Lokalplanforlag sendt i høring.
Annonce

Nybøl: Sønderborg Kommune har fra Sønderborg Motor Club modtaget et projekt for en udvidelse af Nybølbanen i udkanten af Nybøl. Det kræver, at der udarbejdes en lokalplan for området, som teknik- og miljøudvalget har haft på dagsordenen.

Udvidelsen skal give mulighed for at etablere en ny motocrossbane med en længde på godt halvanden kilometer, så der kan afvikles internationale konkurrencer samtidig med, at det vil give klubben mulighed for at udvide deres ryttergård og skabe bedre forhold for foreningens aktiviteter.

- Nu bliver lokalplanforslaget sendt i høring, og så må vi se, hvad der kommer af bemærkninger. Men banen har jo ligget der i mange, og jeg har indtryk af, at den er accepteret af omgivelserne. Det er også et skulderklap til den lokale motorsportsklub, der har fostret flere motorcross kørere i topklasse, og som nu får mulighed for at lave en bane af international standard, siger medlem af udvalget, Tage Petersen(V).

Annonce

Positivt infomøde

Også udvalgsformand Aase Nyegaard (Fælleslisten) håber projektet kan i mødekommes:

- Folk i området kender til Nybølbanen og dens aktiviteter, og jeg fornemmede en positiv stemning, da vi holdt informationsmøde om sagen, siger hun.

Nybølbanens nuværende areal er på ca. 40.000 kvadratmeter, hvor Sønderborg Motor Club træner og afvikler konkurrencer i motocross.

Området er hovedsageligt omkranset af landbrugsarealer.

Området, som lokalplanforslaget omfatter, er på ca. 60.000 kvadratmeter. Halvdelen af arealet er i dag udlejet til Nybølbanen, som benytter det til parkering i forbindelse med afvikling af deres aktiviteter.


Nu bliver lokalplanforslaget sendt i høring, og så må vi se, hvad der kommer af bemærkninger. Men banen har jo ligget der i mange, og jeg har indtryk af, at den er accepteret af omgivelserne. Det er også et skulderklap til den lokale motorsportsklub, der har fostret flere motorcross kørere i topklasse, og som nu får mulighed for at lave en bane af international standard.

Tage Petersen(V)


Lokalplanforslagets høringsperiode kommer også til at omfatte et borgermøde lige som, der skal miljøscreenes for at afklare, om udvidelsen medfører væsentlige miljøpåvirkninger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Næsthøjeste antal nye smittede: Varde er eneste kommune i landsdelen med hverken bekymrende ellers kritiske coronatal

Annonce