Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nye boligpriser: Så meget kan du spare ved at købe hus i din nabokommune

Mens et hus på 150 kvadratmeter i gennemsnit koster godt to millioner kroner i Esbjerg, koster det blot 800.000 i nabokommunen Tønder. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Overvejer du at købe hus, så kan der være penge at spare, hvis du flytter til nabokommunen. Nye tal viser her de gennemsnitlige boligpriser i kommunerne i 2020 indtil nu.
Annonce

Boligmarkedet: Hvis du går rundt med tanker om at blive boligejer inden for den nærmeste fremtid, så er der måske en ekstra overvejelse, du skal gøre dig.

For der kan være penge at spare, hvis du køber hus i nabokommunen i stedet for den kommune, du bor i nu.

Boligsiden Boliga har opgjort de gennemsnitlige salgskvadratmeterpriser på villaer og rækkehuse fra den 1. januar til den 15. oktober i år fordelt på de forskellige kommuner i Syd- og Sønderjylland.


Prisforskellen mellem nabokommunerne Tønder og Esbjerg er for eksempel præcis 8000 kroner per kvadratmeter.


Her er Kolding Kommune topscorer med en gennemsnitlig pris på 13.493 kroner per kvadratmeter efterfulgt af Esbjerg Kommune med 13.387 kroner per kvadratmeter. Tredjepladsen indtager Billund med 10.107 kroner.

I den anden ende af skalaen ligger Tønder Kommune med en gennemsnitlig kvadratmeterpris på 5387 kroner i 2020 og Vejen Kommune med 7702 kroner.

Annonce

Store naboforskelle

Det betyder også, at folk med boligkøbere i maven enten kan spare penge eller få flere kvadratmeter for pengene, hvis de beslutter sig for at købe hus i de billigere kommuner.

Prisforskellen mellem nabokommunerne Tønder og Esbjerg er for eksempel præcis 8000 kroner per kvadratmeter.

Det betyder, at et hus på 150 kvadratmeter i gennemsnit bliver solgt for lige over to millioner kroner i Esbjerg, mens samme hus i gennemsnit bliver solgt for omkring 800.000 kroner i nabokommunen Tønder mod syd. Det er mere end halv pris.

Boligpriser

Gennemsnitlig salgskvadratmeterpris for villaer og rækkehuse i 2020 fordelt på kommuner. Fanø Kommune er ikke med i opgørelsen.

  • Billund: 10.107 kroner
  • Tønder: 5378 kroner
  • Varde: 8814 kroner
  • Esbjerg: 13.387 kroner
  • Haderslev: 8228 kroner
  • Sønderborg: 8792 kroner
  • Kolding: 13.493 kroner
  • Aabenraa: 7768 kroner
  • Vejen: 7702 kroner

Kilde: Boliga

Den næststørste forskel mellem to naboer er Kolding og Vejen, hvor det i gennemsnit koster 5791 kroner mere per kvadratmeter at købe hus i Kolding Kommune, end det gør i nabokommunen Vejen.

På samme måde som i Esbjerg og Tønder betyder det, at et hus på 150 kvadratmeter i gennemsnit bliver solgt for godt to millioner kroner i Kolding, mens et hus af samme størrelse i gennemsnit koster 1,1 millioner kroner i Vejen.

På trods af coronakrisen er kvadratmeterpriserne steget i fem syd- og sønderjyske kommuner sammenlignet med sidste år. Det drejer sig om Billund, Tønder, Varde, Esbjerg og Haderslev.

Modsat er priserne faldet i Sønderborg, Kolding, Aabenraa og Vejen. Boliga har ikke medtaget Fanø Kommune i sin opgørelse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce