Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nye regler: Nu skal du testes oftere, hvis du krydser grænsen

Pendlere og andre, der jævnligt krydser den dansk/tyske grænse, skal fra i dag fremvise en negativ test, der er maksimalt 72 timer gammel for at passere grænsen. Foto: Frank Cilius/Ritzau Scanpix
Nye regler om indrejse betyder, at en test maksimalt må være 72 timer gammel, når man krydser grænsen. For at skabe bedre testmuligheder for borgere i grænselandet åbner regionen to nye hurtigteststeder.
Annonce

Fra onsdag den 17. februar gælder nye indrejseregler.

De nye regler betyder, at de personer, som rejser ind i landet med et anerkendelsesværdigt formål, ved indrejsen skal kunne fremvise en negativ test foretaget højst 72 timer før indrejsen.

Hvis man bor i grænselandet og pendler over grænsen, kan det betyde, at man skal testes oftere.

Sammen med Tønder Kommune, Aabenraa Kommune og Carelink har Region Syddanmark derfor hurtigt oprettet flere teststeder i grænseområdet.

- Når man skal testes så ofte, så kan det hurtigt blive en belastning, hvis det er noget, man skal køre langt efter. Derfor opretter vi flere tilbud om hurtigtest, så de personer, der pendler over grænsen, får en nemmere hverdag, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V).

Annonce

Tilbud i Aabenraa

I Aabenraa Kommune kommer teststedet til at ligge på Plantagevej 4, 6330 Padborg (gamle Bov Rådhus).

Åbningstiden er hverdage klokken 7.00-18.00, og tilbuddet gælder fra onsdag d. 17 februar. Indtil videre til og med fredag d. 26 februar.

- Jeg glæder mig over, at det er lykkedes at istandsætte en hurtig og fleksibel løsning på den korte bane. Det er efterspurgt af både grænsependlere og virksomheder, og jeg er glad for, at de nu kan blive testet i Bov og få svar med det samme, siger borgmester i Aabenraa Kommune, Thomas Andresen (V).

Annonce

Tilbud i Tønder

I Tønder bliver teststedet placeret i Tønder Sports – og Fritidscenter, Sønderlandevej 4-6 , 6270 Tønder. Her er åbningstiden også hverdage klokken 7.00-18.00

- Det er vigtigt, at alle de, der pendler over grænsen, får en så effektiv og fleksibel hverdag som muligt. Derfor er jeg glad for, at der nu er indgået en aftale om at få oprettet flere teststeder i grænseområdet, siger borgmester i Tønder Kommune, Henrik Frandsen (Tønder Listen).

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce