Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nytårskur 2020 satte flueben ved 2019 og ser mod gult

Nytårskuren er blevet en populær sag. Mange fra erhvervs- og foreningslivet tropper op.Foto: Claus Thorsted
Borgmester Erik Lauritzen vil nødig diske op med en praleliste, men mener bestemt, der kan sættes flueben ved det forgangne år. Genforeningen lyser over 2020, mens direktøren for det nationale danske tourselskab, Alex Pedersen, fortalte om Tour de France i 2021.
Annonce

Sønderborg: - Desværre blev vi 360 færre i kommunen i løbet af 2019. Der bliver født for få, så jeg vil stærkt opfordre til, at virksomheder gør alt for at få ny arbejdskraft ude fra til at bosætte sig i stedet for at pendle, lød det blandt andet indledningsvis, da borgmester Erik Lauritzen(S) tirsdag sidst på eftermiddagen bød velkommen til den traditionsrige nytårskur på Alsion.

- Og når man står her for sjette gang, kan det nemt blive til en praleliste og selvros. Men jeg synes nu alligevel, at jeg vil fremhæve de mange positive ting og det gode samarbejde både politisk og med erhvervlivet og de frivillige foreninger. Samarbejde er nøglen til resultater, sagde borgmesteren og satte streg under en balanceret udvikling af kommunen.

- Vi forsøger at sikre gode skoler og institutioner bredt i kommunen, men at støtte en storkoncert og et landsbylaug er lige vigtigt og lige rigtigt, tilføjede Erik Lauritzen med henvisning til kritik, når store dyrere ting støttes kommunalt.

- Og i 2021 skal vi male kommunen gul - altså ikke politisk, men sportsligt, supplerede han til stor latter fra forsamlingen.

Lige som med Giro'en i Horsens i 2012 arbejder vi med aktivitetsplaner på flere måneder - ja halve år - forud løbets ankomst. Få lokale events op at stå og brug den gule farve godt.

Direktør for Grand Départ Denmark, Alex Pedersen.

Annonce

Et kig i det gule maskinrum

Og i den forbindelse var direktøren for det danske tour-selskab, Grand Départ Denmark, Alex Pedersen, inviteret som gæstetaler. Det blev dog snarere et lille foredrag om den fascinerende vej fra en næsten urealistisk drøm i 2012 om et Tour de France i Danmark til realiteten om det samme med underskrivelsen af aftalen i februar 2019.

De tre etaper bliver, som bekendt, også med Sønderborgs medvirken. 4. juli 2021 er der opløb i byen. Omkring en mio. folk vil stå langs ruterne - bare herhjemme og milliarder se med på tv. De præcise ruter offentligøres i februar/marts, og i den forbindelse opfordrede Alex Pedersen til stor lokal deltagelse længe forud arrangementet.

- Lige som med Giro'en i Horsens i 2012 arbejder vi med aktivitetsplaner på flere måneder - ja halve år - forud løbets ankomst. Få lokale events op at stå og brug den gule farve godt, lød det fra direktøren og i øvrigt tidligere verdensmester i landevejscykling.

- Helikoptere vil cirkle over byen og området, så få nu aktiviteter på marker og udnyt tagene - dog ikke til firmalogoer. Dem forsøger vi at undgå, tilføjede Alex Pedersen, inden han ønskede et godt nytår med et videoklip af Tour de France-direktøren, Christian Prudhomme.

Direktøren for det danske tourselskab, Grand Départ Denmark, Alex Pedersen var gæstetaler.Foto: Claus Thorsted
Formanden for Sønderborg Handel, Rikke Torré, var også på talerlisten.Foto: Claus Thorsted
Erik Lauritzen talte blandt andet at styrke det frivillige arbejde og skabe balance i kommunen.Foto: Claus Thorsted
Bobler hører til en nytårskur.Foto: Claus Thorsted
Nytårskur 2020 på Alsion med kommunen som vært. Foto: Claus Thorsted
Michael Hamann - direktør for Sønderborg Vækstråd, var også blandt talerne.Foto: Claus Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce