Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nyt flygel til 200.000 giver bedre klang hos pige- og drengekor

Chefdirigent Mette Rasmussen kunne tirsdag formiddag tage flygelet i brug. Foto: Katrine Lund Walsted
Tirsdag gik en mangeårig drøm i opfyldelse hos Sønderjysk Pigekor og Drengekor. Et nyt flygel fra Hamborg blev transporteret op på fjerde etage på den tidligere Sønderborg Kaserne.
Annonce

Sønderborg: Tirsdag flyttede et nyt flygel til 200.000 kroner ind på fjerde etage på den tidligere Sønderborg Kaserne. Det er en mangeårig drøm for Mette Rasmussen, der er chefdirigent for Sønderjysk Pigekor og Drengekor. Da flygelet nænsomt var transporteret op på fjerde sal og pakket ud, satte Mette Rasmussen sig straks ved flyglet. Da de første toner bredte sig fra øvesalen og ud på gangen, blev Mette Rasmussen rørt.

- Det er en 20 år gammel drøm, der går i opfyldelse. Er det ikke fantastisk, smilede hun.

Sønderjysk Pigekor og Drengekor holdt i mange år til i Musikhuset på Skovvej sammen med Sønderborg Musikskole. Her havde koret adgang til musikskolens orgel. For et år siden flyttede koret til den tidligere Sønderborg Kaserne, hvor der ikke var et flygel.

- Vi fik et el-klaver af Sønderborg Kommune, som vi er meget glade for. Men der er forskel på et el-klaver og et flygel. Der er mere spil og klang i et flygel, fordi det er et levende instrument. Det at øve med et flygel giver kunstneriske fordele, siger Mette Rasmussen.

Flygelet skal bruges til korprøver for de omkring 200 sangere i koret.

Vi fik et el-orgel af Sønderborg Kommune, som vi er meget glade for. Men der er forskel på et el-orgel og et flygel. Der er mere spil og klang i et flygel, fordi det er et levende instrument. Det at øve med et flygel giver kunstneriske fordele.

Mette Ramussen, chefdirigent

Annonce

Koncerter på kasernen

Flygelet et er Boston-flygel, som Mette Rasmussen har udvalgt hos firmaet i Hamborg, og er købt gennem firmaet Juhl-Sørensen. Mærket Boston er i familie med det berømte mærke Steinway.

- Med et flygel får vi også mulighed for at holde cafékoncerter her på kasernen, fordi vi nu har et flygel, vi kan tilbyde pianisterne. Det er fantastisk, og vi kommer til at få stor glæde af det, siger Mette Rasmussen.

Flygelet er sponsoreret med 100.000 kroner af henholdsvis SE Vækstpulje og A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal. Flygelet skal stå i korets største øvesal, mens el-klaveret skal bruges i en af de andre sale.

Flygelet blev leveret af Pianospecialisten, der er eksperter i transport af klaverinstrumenter. Foto: Katrine Lund Walsted
Koncentration inden flygelet bliver pakket ud. Foto: Katrine Lund Walsted
Efter en uge skal det nye instrument stemmes. Foto: Katrine Lund Walsted
Flygelet skal bruges til korprøver og cafékoncerter. Foto: Katrine Lund Walsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Sønderborg

Nye sosu-hjælpere

Annonce