Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nyt oplag af bogen Pejlemærker på gaden

Omslaget på Pejlemærker viser Augustenhof Fyr en stjerneklar aften, hvor lyskeglen er fanget i det helt rette øjeblik. Foto: Privatfoto
Annonce

Als: Det alsiske dialektlaug Alsingergildet udgav i november 2018 sin seneste bog, Pejlemærker. Bogen blev trykt i 1000 eksemplarer, men var allerede tidligere i år udsolgt. Nu er et nyt oplag på gaden.

Bogen er skrevet af Alsingergildets egne gildesøstre og –brødre, og de har beskrevet 101 mere eller mindre kendte lokaliteter på Als. Alle steder er beskrevet på både alsisk og rigsdansk, bogen er rigt illustreret, og ved hjælp af GPS-koordinater kan man anvende bogen som turguide og finde frem til alle stederne.

- Vi er overvældede og glade for, at bogen er blevet så godt modtaget. Vi vurderer nøje interessen og efterspørgslen, når vi går i gang med et nyt projekt. Og det er klart, at når færre efterhånden taler dialekten, så går vi forsigtigt frem med oplagsstørrelsen. Men Pejlemærker har tydeligvis ramt en interesse hos mange for Als, dens natur og historiske steder. Mange har brugt den som gave til bekendte, der er flyttet væk fra øen, mens andre har fået den, fordi de er flyttet til øen og i bogen får en god introduktion til spændende udflugtsmål i deres nye nabolag. Vi har fået utrolig god respons på den, og derfor har vi nu trykt et oplag nummer 2 på 500 stk., fortæller oldermand i Alsingergildet, Herdis Thomsen Maaløe.

Bogen, der er indbundet og på 220 sider, koster 220 kr. Den kan købes hos de lokale boghandlere og hos www.alsingergildet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce