Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Nyt oplag af Pejlemærker

Johannes Diederichsen har beskrevet flere lokaliteter i Alsingergildets bog "Pejlemærker". Grønmarksstenen på Kegnæs er blot en af dem. Arkivfoto: Timo Battefeld

Sønderborg: Det er tilsyneladende populært at historiske steder eller udflugtsmål med særlig natur på Als. I hvert fald mærker det alsiske dialektlaug Alsingergildet stor efterspørgsel på sin seneste bog "Pejlemærker", der udkom i november 2018.

Bogen blev trykt i 1000 eksemplarer, men tidligere på året var der udsolgt. Derfor er den nu trykt i et nyt oplag på 500.

"Pejlemærker"er skrevet af Alsingergildets egne gildesøstre og –brødre, der fortæller om 101 mere eller mindre kendte lokaliteter på Als. Alle steder er beskrevet på både alsisk og rigsdansk, bogen er rigt illustreret, og ved hjælp af GPS-koordinater kan man fik frem til stederne, som ofte ligger væk fra asfaltveje og stier.

Annonce

- Vi vurderer nøje interessen og efterspørgslen, når vi går i gang med et nyt projekt. Og det er klart, at når færre efterhånden taler dialekten, så går vi forsigtigt frem med oplagsstørrelsen. Men Pejlemærker har tydeligvis ramt en interesse hos mange for Als, dens natur og historiske steder, konstaterer oldermand i Alsingergildet, Herdis Thomsen Maaløe.

Hun fortæller, at mange har brugt bogen som gave til bekendte, der er flyttet væk fra øen, mens andre har fået den, fordi de er flyttet til Als.

Bogen kan nu købes hos de lokale boghandlere og hos www.alsingergildet.dk.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce