Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Også kræftsyge har godt af motion og sund kost

Sygeplejerske Maria Schack Jessen anbefaler varmt deltagelse på holdet Krop & Kræft. Foto: Jens Eilertsen

Krop & Kræft er et tilbud til patienter i ambulant kemoterapi - og det bør de tage imod, siger sygeplejerske Maria Schack Jessen.

Annonce

Sønderborg: Sygeplejerske Maria Schack Jessen kan ikek skjule sin begejstring, når hun fortæller om Krop & Kræft, der er et tilbud til patienter i ambulant kemoterapi. Sygeplejersken vil slet ikke høre tale om, at det kan være lige meget med sund levevis, når man har fået kræft.

- Det er så vigtigt, at patienterne får den rigtige ernæring og motion, siger Maria Schack Jessenn, før hun begynder at fortælle om Krop & Kræft, der er et seks ugers forløb med motion og kostvejledning. Holdet, der har plads til 12 personer, får også besøg af psykolog, diætist og sexolog.

Kræftafdelingen på sygehuset anbefaler varmt deltagelse på holdet og siger, at en del af kræftpatienterne - selv om kræft er en meget alvorlig sygsom - selv kan gøre noget for at få det bedre.

Motion frigiver endofiner og god kost er altid godt for kroppen. Følger patienterne de råd, der gives på Krop & kræft, vil en del af dem få bedre søvn og færre bivirkninger. Sygeplejersken går endda så vidt som at sige, at sunde vaner kan være livsforlængende for en del af patienterne.

Krop & kræft

Krop & Kræft er et træningstilbud til kræftpatienter i ambulant kemoterapi. Det er lægen, som vurderer, om patienten opfylder kravene til deltagelse.Krop & Kræft er for alle over 18 år i kemoterapi - uanset om de er i arbejde, sygemeldte eller pensionister.

Der trænes tre gange om ugen i 12 uger og det foregår med opvarmning efterfulgt af styrke- og konditionstræning. Efter hver træning tilbydes afspænding og massage.

Under forløbet bedes deltagerne udfylde et spørgeskema for at træningsforløbet hele tiden kan optimeres, og deltagernes grundform, muskelstyrke og kondition tjekkes løbende. Før hver træning tjekkes deltagerne for at se, om de kan deltage.

Krop & Kræft har følgende fordele:

Mindsker træthed under kemo.

Øger kondition og muskelstyrke.

Fremmer trivsel og velbefindende.

Gavner sundheden generelt.

Giver hjælp til at komme tilbage til en normal hverdag.

Hertil kommer glæden ved det gode sociale samvær på holdene.

Annonce

Ses stadig

Marianne Schack Jessen fortæller også, at det sociale har en stor betydning på holdet. De samme mennesker mødes jo tre gange om ugen i seks uger og der knyttes venskaber.

Der er eksempler på, at deltagerne holder kontakten og mødes privat, når de er færdige med Krop & Kræft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce