Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Oksbøl Skov får flere vandhuller

Efterhånden, som drænrørene sættes ud af kraft, vil regn over Oksbøl Skov ende i lavningerne. Skoven vil få flere små søer, våde enge og mosehuller. Arkivfoto: Birthe Juul Mathiasen
Naturstyrelsen lukker for drænrør. Det kan give mere vand på stier og skovveje, men skovens naboer ikke vil blive generet.
Annonce

Oksbøl: Naturstyrelsen Sønderjylland er i gang med at lukke en del underjordiske drænrør på marker, der for få år siden blev plantet til med skov mellem Havnbjerg og Oksbøl.

Det betyder, at stier og skovveje kan blive oversvømmet, men skovfoged Martin Reimers

lover, at de vil blive repareret senere, når vejret er er mere tørt.

Naturstyrelsen lukker for drænrørene for at øge biodiversiteten. Det vil få vandet tilbage til jordoverfladen, hvor det løb, før man for mange år siden begyndte at dræne området.

Det betyder også, at Oksbøl Skov i løbet af det næste halve eller hele år vil få nye vådområder som små søer, mosehuller og våde enge. En række af lavningerne er bevidst ikke blevet plantet til med træer, fordi Naturstyrelsen ønsker at skabe skovenge, hvor der senere skal indsættes græssende kører og heste for at sikre, at vådområderne ikke gror til.

Naturstyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at skovens naboer ikke vil blive generet af mere vand på deres markerne. Lukningen af drænrør vil udelukkende berøre skovens egne arealer.

Varieret skov

Oksbøl Skov dækker 150 hektar iberegnet søer, moser, vandhuller, udsigtspunkter og lysninger. Nettoarealet med træer er ca. 90 hektar, plantet på tidligere dyrkede marker og frugtplantager.

Sønderborg Kommune og Naturstyrelsen har betalt hver 40 procent, og Foreningen Vandsamarbejdet har betalt resten.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce