Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Ombygning af biogasanlæg kan give luftgener

Biogasanlæg Glansager, Nature Energy. Foto: Maria Hedegaard

Sydals: Ved anlægget i Glansager foretager Nature Energy en mindre ombygning af biofilterne de kommende uger. Det kan resultere i lugtgener nær anlægget.

- Vi beklager naturligvis, hvis der skulle opstå lugtgener i de kommende uger, og vi arbejder på højtryk for at få ombygningen færdig, skriver selskabet på sin hjemmeside.

Her skriver Nature Energy også, at der har været en utilsigtet hændelse ved anlægget, hvor en mindre mængde væske fra biogasanlægget ved en fejl er løbet ud i kloaksystemet grundet en utæt slange.

- Vi har taget de nødvendige forholdsregler og sikret os, at dette ikke gentager sig. Vi beklager dybt de gener, som dette kan have forårsaget.

Først skulle det 300 millioner kroner dyre biogasanlæg have været i Blans, men biogassen fandt sin plads i Glansager, hvor Nature Energy i oktober indviede sit 11. anlæg til forarbejdning af organisk affald årligt.

Ikke mindre end 370.000 ton organisk affald forvandler anlægget til årligt 17 millioner kubikmeter biogas til at erstatte den sorte energi fra kul og olie. Gassen rækker til at varme 15.000 huse op.

Bioaffaldet er omkring 75 procent biomasse og gylle fra primært svineproduktion og resten madrester og andet bioaffald. Når anlægget er fuldt oppe at køre forventes 60-70 gylletransporter om dagen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce