Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Over 200 Sønderborg-virksomheder har fået lønkompensation

232 virksomheder i Sønderborg Kommune har per 1. maj fået lønkompensation. Modelfoto: Colourbox
Der er udbetalt 104,5 millioner kroner i statslig corona-lønkompensation til virksomheder i Sønderborg Kommune.
Annonce

Sønderborg: 24.054. Så mange danske virksomheder er per 1. maj blevet godkendt og fået lønkompensation af staten, fordi det internationale udbrud af covid-19-sygdommen midlertidigt har gjort ansatte overflødige.

Indtil den 1. maj er der udbetalt over seks milliarder kroner i lønkompensation. Helt præcist 6.049.393.289 kroner, oplyser Erhvervsstyrelsen. Københavns Lufthavne er den største modtager med 114,3 millioner kroner.

232 af virksomhederne er hjemmehørende i Sønderborg Kommune viser opgørelsen, som JydskeVestkysten har fået fremskaffet fra Erhvervsstyrelsen. Alt i alt har lokale selskaber fået udbetalt 104,5 millioner kroner.

Den lokale liste toppes ikke overraskende af Danfoss-koncernen, der til sammen har fået udbetalt 64,2 millioner, hvilket gør den til en af Danmarks største modtagere af lønkompensation.

Danfoss A/S har fået 35,4 millioner kroner, mens Danfoss Power Solutions og Danfoss Power Electronics har fået henholdsvis 14,6 og 14,2 millioner kroner.

Annonce

Løber en måned endnu

I al hast vedtog regeringen og arbejdsmarkedets parter den 15. marts en hjælpepakke om statslig lønkompensation, som giver kriseramte private virksomheder mulighed for at få betalt en del af lønnen til deres ansatte, der ellers var i risiko for at blive fyret.

Dermed forsøger staten at holde hånden under de tusindvis af danske arbejdspladser, som er i risiko for at forsvinde under krisen, og som forhåbentlig står tilbage, når coronakrisen er drevet over.

Aftalen dækker perioden fra 9. marts til 9. juni. Aftalen gælder for virksomheder, der på grund af corona-krisen ellers ville have varslet afskedigelser af mindst 30 procent af deres medarbejdere eller flere end 50 ansatte.

Staten dækker 75 procent af lønnen og op til 30.000 kroner om måneden per næse. Det eneste krav til lønmodtageren er, at vedkommende ikke må arbejde under hjemsendelsen, og at der skal holdes mindst fem feriedage under hjemsendelsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce