Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Overvældende interesse: Nye luksuslejligheder tæt på udsolgt

For seks uger siden var der første spadestik til Kongebrohuset. Illustration: Dimension Design
På meget kort tid er 26 ud 28 ejerlejligheder solgt i Kongebrohuset, der kommer til at ligge helt ned til Alssund i Sønderborg.
Annonce

Sønderborg:  På trods af pris på mellem 2,8 og 10,5 millioner kroner har det vist ikke at være svært at sælge nye luksuslejligheder ved vandet i Sønderborg.

Seks uger efter første spadestik på byggeriet, der har fået navnet Kongebrohuset og ligger helt ned til Alssund, er 26 ud af 28 lejligheder allerede solgt.

Allerede fra den tidlige planlægning har interessen for projektet været stor, og over 200 interesserede købere lod sig forhåndsregistrere til at modtage salgsprospekt på byggeriet.

De 28 lejligheder koster mellem 2,8 og 10,5 millioner kroner. Illustration: Dimension Design

Merete Lund Brock fra home i Sønderborg har stået for mæglerarbejder. Hun kunne efter den indledende runde af salgsprocessen konstatere, at der var indkommet 46 købstilbud.

Efter en omhyggelig registrering af buddene, fordelt på de forskellige lejligheder, blev der trukket lod blandt buddene på de lejligheder, som flere havde ønsket.

Dette efterlod kun fem lejligheder uden køber. Fire 4 i stueplan samt en enkelt top-lejlighed. Disse lejligheder blev efterfølgende udbudt til ordinært salg via home.

Annonce

Færdigt om halvandet år

For de to investorer A. Enggaard og Bitten & Mads Clausens Fond har salget været fulgt med spænding.  At lejlighederne så hurtigt er tæt på at være udsolgt, havde ingen turde tro på.

Alle lejligheder får rummelige altaner ud mod Alssund. Illustration: Dimension Design

Peter M. Clausen, formand for Bitten & Mads Clausens Fond, udtrykker sin glæde ved projektet og fortæller:

- Da vi i 2008 havde Frank Gehry i Sønderborg for at præsentere sine ideer til en ny bydel i Byens Havn, virkede det for mange som en utopi at komme i mål med de forskellige byggerier. Men her 12 år senere er vi tæt på at have virkeliggjort dem alle. Det synes jeg er fantastisk. Det er med til at sætte Sønderborg på Danmarkskortet og bevise, at her kan og vil vi udvikling, om vi så skal gøre det selv. Med en attraktiv havnefront er Sønderborg blevet vandkants-Danmark frem for udkants-Danmark. Kongebrohuset er et flot eksempel på, at vi skal turde sætte barren højt, siger han.


Kongebrohuset er et flot eksempel på, at vi skal turde sætte barren højt

Peter Mads Clausen, fondsformand


Byggeriet vil strække sig over det næste halvandet år. Illustration: Dimension Design

For de kommende boligejere i Kongebrohuset er der nu bare tilbage at vente, og følge med i byggeriet efterhånden som det tager form mellem Alsik og Videnshuset.

Huset bliver tre til syv etager højt og bygges i tegl fra Egernsund teglværk. Byggeriet strækker sig over halvandet år med forventet indflytning ved årsskiftet 2021/2022.

Kongebrohuset har fået navn af Kongebroen, der efter Genforeningen i 1920 blev brugt som anløbsbro for kongeskibet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce