Annonce
Ugeavisen Sønderborg

På vej i Bilka: Fed fest og fersk fisk

Varehuschef Kristian Henriksen viser det nye univers til sæsonvarer. Foto: Jens Eilertsen
I to måneder var non-food lukket, og tiden blev brugt til at udvide tøjuniverset og skønhedsuniverset og gøre afdelingen mere kundevenlig. Nu er håndværkerne gået i gang i food, der blandt andet får 12 meter køledisk og et helt nyt mælkeunivers.

Sønderborg: Bilka i Sønderborg har sat kursen mod en stor fest. Den finder sted 25. juni. Sønderborg Garden er inviteret og der arbejdes på at få borgmester Erik Lauritzen til at klippe snoren.

Varehuschef Kristian Henriksen og sektionchef Michael Zola Simonsen håber begge, at der er så meget styr på conrona til den tid, at dagen må fejres på behørig vis. Før festen sendes der en 24 siders avis ud til alle husstande med tilbud, der kun gælder i Sønderborg.

På en planche kan man se, hvordan den nye 12 meter lange disk kommer til at se ud. Foto: Jens Eilertsen

Det, der fejres, er, at Dansk Supermarked er i gang med at løfte Bilka-varehusene til det, de kalder Bilka Future. Det betyder, at der indrettes universer i varehusene - og det er allerede sket i non-food i Sønderborg, der blandt andet har fået et meget større tøjunivers og ete univers til dufte og skønhed. Kasselinjen er også gået fra hesteskoformet - det giver mere plads til blandt andet sæsonvarer - og der er nu en bedre skiltning, så kunderne ikke behøver lede efter varerne.

Annonce

Arbejdet i non-food mærkede kunderne ikke meget til, for det blev udført i de to måneder, afdelingen var lukket. Anderledes ser det ud i food, der får den helt store tur, men arbejdet gennemføres uden at noget lukkes ned.

Univers til vine

Det første food-univers er indrettet. Det er i vinafdelingen, som er udvidet betydeligt. Der er kommet mange flere vine på hylderne. Der er både et større udvalg for kunderne, men også flere flasker af de enkelte mærker.

Kristian Henriksen siger, at Bilka Sønderborg med det nye vinunivers vil vise kunderne, at der ikke er grund til at køre til Tyskland for at købe god vin til fornuftige priser.

Der bliver også mere plads til øl og vand, når Bilka er klar i juni.

Varehuschef Kristian Henriksen (tv) og sektionschef Michael Zola Simonsen i det nye vinunivers. Foto: jens Eilertsen

I øjeblikket arbejder håndværkerne på mælkeuniverset - det får sit eget lokale - men den største ændring er en ny og 12 meter lang disk. Den stilles op i enden af varehuset og bag den vil der være kig ind til slagterafdelingen.

Som noget helt nyt vil Bilka Sønderborg sælge fersk fisk - i dag er det sådan, at fisken ankommer fersk, og den pakkes så i plastik.

For at få plads til alt det nye i food, har det været nødvendigt at snuppe nogle kvadratmeter fra non-food, og vaskemidler er også flyttet fra food til non-food.

Spørgsmål til varehuschefen

- Hvorfor lægger Bilka ikke non-food og food sammen og nøjes med en kasselinje?

- Det ville vi også meget gerne, men det forbyder Planloven.

- Hvordan var 2020 rent omsætningsmæssigt?

- Det var et fantastisk år med kundetilvækst - men det var også et år fuld af udfordringer - som et langt marathonløb.

- Er I sikre på, at der var kundetilvækst - og det ikke bare var de eksisterende kunder, der købte mere?

- Det er vi sikre på. Og nu får varehuset den helt store tur, for vi vil gerne beholde kunderne.

- Med sådan en kundevækst, har I vel også brug for flere medarbejdere?

- Vi har ansat 20 nye medarbejdere - nogle er på fast kontrakt og andre er på tidsbegrænset kontrakt.

- Hvad siger du til påstanden om, at supermarkederne tager flæskestegen, når den er ved t være for gammel, og skærer den til koteletter og efter nogle dage hakker koteletterne til fars?

- Det sker ikke hos os. Vi har kun første generations kød hos os.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce