Annonce
Ugeavisen Sønderborg

På vej med blomster og chokolade til de gamle

Indehaveren af Blomsterværkstedet Tina Moos Rasmussen (th) og souchef i Fakta Stephanie Petersen. Foto: Jens Eilertsen
Blomsterværkstedet i Nordborg og Fakta Nordborg giver torsdag chokolade og buketter til beboerne på Tangshave og Guderup Plejecenter.

Nordborg: Mens andre butikker sukker efter kunder midt i en Coronakrise, så er der nok at se til i Blomsterværkstedet. Indehaveren gennem ni år, Tina Moos Rasmussen, fortæller, at krisen har noget nær fordoblet omsætningen i butikken, som har adresse i Storegade i Nordborg. Hun forklarer fremgangen med, at mange sender en buket til runde fødselsdage, jubilæer og andet, når de nu ikke selv må møde op. Der sendes også buketter og sammenplantninger til pårørende på plejehjem og sygehuse, som ikke må besøges.

- Jeg har noget at se til hele tiden, og det går faktisk meget hurtigt til tider. Det er jeg glad for, men det er også lidt hårdt. Jeg har jo kun to arme, siger Tina Moos Rasmussen.

Blomsterværkstedet oplever også, at der er flere kunder fra Sønderborg, og æren for det skal findes i, at Blomsterhjørnet holder lukket, siger den 33-årige forretningsindehaver.

Buket til de gamle

Selv om hun har travlt i det lille butikslokale og i baglokalet, hvor sammenplantninger og buketter bliver til, er der tid til at tænke på de gamle på Nordals. Især på dem, der sidder på plejehjemmene og ikke må få besøg.

- De har det nok vanskeligere end dem, der bor hjemme, siger Tina Moos Rasmussen.

Butiksindehaverens veninde har Mariannes Blomster og Brugskunst i Aabenraa, og da hun fortalte, at hun ville følge dronningens opfordring - i anledning af 80 års fødselsdagen - og samle penge ind til blomster, som så på majestætens fødselsdag skulle sendes til de gamle på plejehjemmene i Aabenraa, var Tina Moos Rasmussen ikke sen til at kopiere ideen.

Jeg troede, at der ville komme 2000 kroner - måske 3000 - ind, men der kom 11.550 kroner. De er kommet ind via facebook og Mobilepay, og bidragsyderne kommer ikke kun fra Nordborg-området. Der er også penge fra Sønderborg. Jeg helt vildt overrasket over resultatet.

Tina Moos Rasmussen, Blomsterværkstedet

Overrasket

- Jeg troede, at der ville komme 2000 kroner - måske 3000 - ind, men der kom 11.550 kroner. De er kommet ind via facebook og Mobilepay, og bidragsyderne kommer ikke kun fra Nordborg-området. Der er også penge fra Sønderborg. Jeg helt vildt overrasket over resultatet, og efter indsamlingen var slut, blev jeg kontaktet af flere, som ville vide, om det var for sent at betale, siger butiksindehaveren, der kan give alle beboere på Tangshave Bo- og Aktivitetscenter og Guderup Plejecenter en buket tulipaner.

De får dog mere end blomster - Fakta i Nordborg giver nemlig chokolade til beboerne. Souchef Stephanie Petersen var ikke sen til at sige ja, da hun blev spurgt, om Fakta ville være med til at give de gamle i Nordborg og Guderup en gave.

Annonce

Det betyder noget

Det betyder meget for de gamle, at nogen uden for centrene tænker på dem i en tid, hvor de ikke må få besøg af hverken familie eller venner. Det siger plejecenterleder Børge Moos, Guderup Plejecenter.

- Det er bestemt noget, vores beboere sætter pris på, siger plejecenterlederen og fortæller, at personalet i de enkelte afdelinger forsøger at skabe ekstra aktiviteter. Der er flere gåture, krolf og andet på programmet, og onsdag var der en musikant, som stillede op uden for centret og spillede for beboerne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce