Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Pas på danskere: Fra torsdag kan katolikker udløse trafikkaos lige syd for grænsen

Erfaringsmæssigt benytter mange indbyggere i de sydlige delstater de ekstra feriedage til at søge mod Vesterhavet og Østersøen. Modelfoto: Colourbox.

Kiel. Vejmyndighederne advarer om, at der skal komme stort pres på det slesvig-holstenske motorvejsnet i de kommende dage. Torsdag er nemlig en katolsk helligdag (Fronleichnam). Erfaringsmæssigt får det mange turister fra de sydligere forbundslande til at søge mod kysterne til Vesterhavet og Østersøen og snuppe et par ekstra feriedage for at holde en forlænget weekend.

Samtidig er der vejarbejder flere steder i det nordlige Tyskland. Kombinationen af mange feriegæster og vejarbejder formodes at skabe øget kødannelse. Specielt på A7 i og omkring Hamborg er der udsigt til problemer.

Vejmyndighederne opfordrer derfor alle trafikanter til at være agtpågivende og køre forsigtigt.

Annonce

Særligt i forbindelse med hjemrejsetrafikken i den kommende uge er det en god ide at tage af sted enten tidlig om morgen eller sidst på dagen for at undgå de forventede kødannelser på både A7 og det øvrige vejnet.

Fronleichnam er en helligdag, hvor katolikker mindes Jesus’ evige tilstedeværelse efter genopstandelsen. I de katolske delstater bliver der også arrangeret store processioner.

Helligdagen falder altid på den anden torsdag efter pinse.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce