Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Patientforløbene på kræftområdet styrkes

- At blive ramt af kræft eller stå midt i et længere udredningsforløb er et kæmpe chok for de fleste mennesker. Derfor er det vigtigt, at regionen kan tage patienten i hånden fra dag 1 og hjælpe dem igennem forløbet, så de føler sig så trygge som muligt. Det skal de fire nye forløbskoordinatorer være med til at sikre, siger formanden for Sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen (S) . Arkivfoto: Søren Bidstrup/Scanpix
Region Syddanmark vil hjælpe endnu flere patienter godt og sikkert igennem deres kræftforløb. Derfor ansætter regionen nu fire nye patientforløbskoordinatorer, som skal hjælpe de patienter, der udredes for mulige kræftsygdomme uden for de kendte kræftpakkeforløb.

De fleste borgere, der har en mistanke om kræft, starter deres vej til diagnosen hos deres praktiserende læge. Hvis deres symptomer er klare – f.eks. en knude i brystet – kan lægen henvise dem direkte til et af de kendte kræftpakkeforløb.

Men hvis symptomerne er mere uklare som træthed, smerter eller blodtab, bliver borgerne henvist til et af regionens fire diagnostiske centre. Her kommer de igennem forløb, der skal afdække, hvad de præcist fejler. Og her kan det være en god ide at få hjælp af en forløbskoordinator. De kan nemlig hjælpe patienterne med at skabe overblik, inddrage pårørende og koordinere med de praktiserende læger og på tværs af sygehusenes afdelinger.

Alt sammen noget, der er med til at give et mere sammenhænge patientforløb.

Regionsrådet har 22. februar godkendt et forslag til ansættelse af fire forløbskoordinatorer på tværs af regionen. Med ansættelserne kan Region Syddanmark i endnu højere grad kan tilbyde patienterne hurtigere, mere smidige og ensartede kræftudredninger, som man kender det fra de faste kræftpakkeforløb.

Formand for Sundhedsudvalget Poul-Erik Svendsen (S) glæder sig over de nye ansættelser:

- At blive ramt af kræft eller stå midt i et længere udredningsforløb er et kæmpe chok for de fleste mennesker. Derfor er det vigtigt, at regionen kan tage patienten i hånden fra dag 1 og hjælpe dem igennem forløbet, så de føler sig så trygge som muligt. Det skal de fire nye forløbskoordinatorer være med til at sikre. Med dem vil patienter, som står med uspecifikke symptomer, få både hjælp og vejledning – og forløbskoordinatorer kan også fungere som oversætter mellem sundhedsvæsenets beskeder og patienten og de pårørendes ønsker.

Der er i alt bevilliget 1,8 mio. kr. årligt til ansættelse af fire patientforløbskoordinatorer fra 2021. De bliver fordelt på de fire sygehusenheder i regionen. Midlerne til de fire forløbskoordinatorer kommer fra ”Jo før jo bedre”-indsatspuljen. Puljens formål er at styrke udredning af patienter med uspecifikke symptomer, der kan være tegn på kræft.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce