Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Så er der igen julekoncerter med Per Nielsen

Per Nielsen ved julekoncerten i Sønderborg i 2016. Foto. Arkiv
For et par år siden måtte Per Nielsen trække stikket til julekoncerterne, men nu har Sønderjyllands Symfoniorkester foreslået, at der i år spilles i Sønderborg og Haderslev.

Sønderborg: Per Nielsen tændte i flere år julelys i musikglade danskeres øjne, når han i 17 år rejste landet rundt med band og solister til en stribe udsolgte julekoncerter. Turneerne var altid en stor succes, men alligevel valgte trompetisten i 2018 at trække stikket. Det var simpelthen for hårdt for den nu 67-årige musikere at arbejde næsten hver dag i måneden op til jul.

- Jeg tror, at jeg kørte 8000 til 10.000 kilometer den måned, der var jo koncerter i Brønderslev, Nakskov, København - i alle ender af landet. Min kone var godt nok en fantastisk praktisk hjælper, men vi enedes om, at det var for meget for os, siger Per Nielsen, der har fast arbejde i Sønderjyllands Symfoniorkester.


Annonce

Jeg tror, at jeg kørte 8000 til 10.000 kilometer den måned, der var jo koncerter i Brønderslev, Nakskov, København - i alle ender af landet.

Per Nielsen


Genoplives

Nu ser orkestret, der har været lukket ned og som godt kan bruge lidt klingende mønt, julekoncerter som en mulighed for at sprede juleglæde og skaffe lidt kroner til kassen. Derfor er Per Nielsen blevet spurgt, om han vil stå i spidsen for koncerterne på Alsion 8. december og i Haderslev dagen efter.

Det har den dygtige musiker sagt ja til, for han slipper denne gang for at stå for alt det praktiske med at sikre god lyd og lys, planlægning af tur og så videre, og han har fået lov til at vælge dirigent og solist. Solisten bliver Bobo Moreno, der af Per Nielsen betegnes en af de tre bedste sangere i Danmark.

Annonce

Overraskelse

Ved Per Nielsens egne julekoncerter rejste han rundt med band og solister, og i Sønderborg havde han også en lokal overraskelse. Det sidste holdes der fast i. Per Nielsen vil selvfølgelig ikke afsløre, hvem det er, men han refererer helt tiden til overraskelsen som "hun".

Billetterne sælges på billetten.dk, og efter bare en dag var der solgt så mange i Sønderborg, at Per Nielsen tror på, at der kommer en ekstra koncert. Der er plads til 750, når scenen i Alsion er foldet ud til det store orkester.

Bobo Moreno var med ved Per Nielsens julekoncert i 2016 - nu vender han tilbage til Sønderborg. Foto: Timo Battefeld

Hvis man ikke kan vente til december med at høre Per Nielsen træde op med symfoniorkestret, er der koncert i Tinglev i august. Her er Per Nielsen en af solisterne, han skal spille Whitney Houston's One Moment in Time.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce