Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Pernille bliver butiksejer som bare 19-årig

Pernille Thorsen må med sine bare 19 år være områdets yngste butiksindehaver. Foto: Jens Eilertsen
Ungt par prøver tilværelsen som selvstændige - der er åbningsdag i TK-Rideudstyr 19. april

Lysabild: For tre år siden lærte Pernille Thorsen og Alex Kroghave hinanden at kende på Benniksgaard. Hun var opvasker og han var tjener. I dag er de kærester, og de er også snart kompagnoner. Der er nemlig kun få dage til, de sammen åbner forretningen TK-Rideudstyr på  Kegnæsvej 3 ved Lysabild.

Det er Pernille Thorsen, der skal stå for den daglige drift, og hun må med sine bare 19 år være områdets yngste butiksindehaver. 26-årige Alex Kroghave er udlært tjener. Han forlod dog faget for at uddanne sig til handelsassistent, men da han fandt ud af, at det er vanskeligt at finde en læreplads, når man er fyldt 25 år, stoppede han.

Alex Kroghave har også kørt lastbil, men nu vil han igen være tjener - og han er ret optimistisk med hensyn til at finde job, for der er ikke mange udlærte tjenere.  I skrivende stund har han to jobsamtaler. Det bliver Alex Kroghave, der skal stå for bogføringen i den nye butik.

Annonce

Ideen til TK-Rideudstyr er sådan set Alex Kroghaves. Han var for nogle år siden daglig leder af restaurant Castro´s i Højer, og det styrkede lysten til at prøve tilværelsen som selvstændig.

Det er da underligt

Alex Kroghave har redet som barn og efter 14 års pause sad han igen på en hest. Samtidig talte han med kæresten om, at det da er underligt, at der ikke er en butik med foder og udstyr til rytter og hest i Sønderborg Kommune. Det kom de igen til at tale om, da de var på besøg hos  indehaveren af Kegnæs 3. Ham kender Pernille Thorsen, fordi hun rider på en af ejendommens heste. Det har hun gjort i flere år, og de tre har et venskabeligt forhold.

Det unge par var derfor inviteret til det, de kalder "bedstefaderkaffe" - ejeren var blevet bedstefar. Her kom snakken ind på den manglende ridebutik, og så fandt de tre ud af, at den da kunne indrettes i et anneks ved ejendommen.

Annonce

Gik ikke lang tid

Alex Kroghage er en handlingens mand, og gik ikke lang tid, før en investor blev fundet samtidig med, at de to unge selv smed penge i foretagende og fik en kassekredit. De har dog selv tømt lokalet og lavet nye vægge og loft. Der er kun hentet professionel hjælp til gulvet.

Alex Kroghave skal ved siden af sit kommende tjenerjob klare regnskaberne. Foto: Jens Eilertsen

Da ugeavisen er på besøg, er der stadig byggerod, men Pernille Thorsen siger, at hun er klar til at åbne 19. april.

Pernille Thorsen glæder sig til at sælge foder til heste, hunde og katte samt udstyr til heste og ryttere, og hun mener, at hendes erfaring fra mange timer i sadlen, er en fordel, når der skal købes ind til den nye butik. Valget er faldet på foder fra Meldgaard, tilskud og eventuelt foder fra Pavo og rideudstyr og ridetøj fra HKM.

- Jeg glæder mig til at komme i gang. Vi vil have åbent syv dage om ugen - fra 11-19 mandag-fredag og 10-17 lørdag-søndag. Det skal jo være sådan, at hvis der er stævne eller ringridning og der lige mangler et eller andet, så skal der være et sted, man kan købe det.

- Men I er jo et ungt par. Hvornår skal I flette fingre?

- Det kan vi gøre om morgenen og om aftenen. Men vi har også talt om, at der skal være en lukkedag i vinterhalvåret. Nu må vi se.


Flette fingre? Det kan vi gøre om morgenen og om aftenen.

Pernille Thorsen


Annonce

Droppede uddannelse

Pernille Thorsen fortæller, at hun egentlig var halvandet år inde i en uddannelse som social- og sundhedshjælper, da hun besluttede at skifte hest. Der var altså to et halvt år tilbage, men hun syntes, at faget var for hårdt og mistede interessen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce