Annonce
Ugeavisen Sønderborg

Pind i næsen inden kæp i øret: Teststeder gør klar til påsketravlhed

Koncerndirektør Kurt Espersen opfordrer syddanskerne til være fleksible i forbindelse med coronatests i påsken. Foto: Morten Pedersen/Ritzau Scanpix
Mange får behov for at blive testet i påsken. Både for at kunne ses med familien og for at være parate, når Danmark gradvist åbner op igen efter helligdagene. I Region Syddanmark vil teststederne være åbne alle dage - men husk at booke test i god tid.

Påsken står for døren – og det gør en gradvis genåbning af Danmark også. Derfor vil mange syddanskere søge mod teststederne i påskeugen for enten at være klar til at ses med familie og venner eller for at kunne gå på arbejde, i skole eller til frisøren i dagene efter påske.

I Region Syddanmark vil teststederne være åbne i påskeugen – også i helligdagene, og på hurtigteststederne er der indkaldt ekstra medarbejdere, for at så mange som muligt kan blive testet. Regionen forventer dog alligevel stor travlhed på teststederne, der allerede er velbesøgte. Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

- Vi lægger os naturligvis i selen for, at alle, der ønsker en test i påsken, kan få foretaget en. Men vi forventer et stort pres på teststederne særligt onsdag i påskeugen samt første og anden påskedag. Vi håber derfor, at syddanskerne vil være fleksible i forhold til, hvornår de bliver testet. At de, der kan, vælger en anden ugedag, og at alle ikke vælger at blive testet mellem kl. 15 og 17, hvor der er allermest travlt på teststederne, siger Kurt Espersen, der er koncerndirektør i regionen.

Ønsker man en PCR-test på et af regionens faste teststeder, skal man booke tid på coronaprøver.dk. Ønsker man en test uden tidsbestilling kan man tage en hurtigtest eller opsøge et af de mobile PCR-testtilbud.

Annonce

Hav lidt tålmodighed

Regionen opfordrer også borgere, der har booket tid, til ikke at møde op for tidligt, så lange køer ved teststederne undgås. Samtidig er det stadig vigtigt med god håndhygiejne og mindst to meters afstand til den næste i køen.

Og så beder koncerndirektør Kurt Espersen folk om at huske den gode tone i kontakten med personalet på teststederne:

- Vi oplever desværre jævnligt, at vores medarbejdere på teststederne ikke bliver behandlet med respekt af de borgere, der møder op til test. Jeg kan godt forstå, at man kan blive utålmodig – særligt på de tidspunkter på dagen, hvor der er ekstra pres på, men man er nødt til at væbne sig med tålmodighed og tale pænt til medarbejderne. De yder en kæmpe indsats for at få det hele til at lykkes, sider Kurt Espersen.

Annonce

Find nærmeste teststed

Region Syddanmark stiller en række testmuligheder til rådighed for syddanskerne. Få et overblik over teststederne på Region Syddanmarks hjemmeside og se, hvornår det enkelte teststed har åbent.

Region Syddanmark udfører dagligt cirka 38.000 PCR-test på hverdage og cirka 26.000 PCR-test i weekenddagene. Hvad angår hurtigtest, så har antallet af daglige test været støt stigende og lå den 23. marts på cirka 33.000 hurtigtest.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce